Header verpleegkunde

Praktische informatie

Lees alles over kosten, inschrijven en introductie. Ontdek of de opleiding iets voor je is. Wij hebben activiteiten en tools die je helpen.

Inschrijven

Is de hbo-bachelor Verpleegkunde dé studie voor jou? Schrijf je dan voor 1 mei in voor deze opleiding. Door je op tijd in te schrijven, kunnen wij een optimale leeromgeving en praktijkleerplaatsen bieden.

Schrijf je in voor Verpleegkunde

Studiekosten

Als student betaal je elk studiejaar collegegeld. Daarnaast zijn er bij Verpleegkunde nog extra kosten, zoals de aanschaf van een witte jas, excursiekosten, een Verklaring Omtrent het Gedrag of eventueel een laptop.

Bekijk de studiekosten voor Verpleegkunde

Studievoorlichting

Onze studenten en docenten helpen je te ontdekken of de opleiding Verpleegkunde bij je past. Bezoek tijdens de Open dag een voorlichting om een beter beeld te krijgen van de opleiding en stel gerust vragen aan docenten en studenten. Zij kunnen je goed vertellen wat je kunt verwachten van de studie.

Lees meer over onze studievoorlichtingsactiviteiten

Toelating

Je bent toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma, ongeacht je profielkeuze. Ook met een volledig mbo-diploma (niveau 4), middenkader of specialistenopleiding mag je de opleiding Verpleegkunde volgen.

Lees meer over de toelating

Begeleiding

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval. Lees meer.

Studeren en ondernemen

Je kunt studeren en ondernemen combineren. Maar hoe pak je dat goed aan? Windesheim helpt je graag! Zo zijn er verschillende minors, maar we organiseren ook activiteiten en bieden faciliteiten als de WINcubator,een speciale ruimte voor studentondernemers in gebouw X. Lees meer.

Studentbegeleiding

We gaan er vanuit dat je er zelf alles aan doet om je studiepunten te behalen. Maar heb je behoefte aan wat extra hulp, dan kan Windesheim je op verschillende manieren helpen. Kom meer te weten over Studentbegeleiding.

Topsport

Topsporters zijn van harte welkom op Windesheim! Met onze topsportregeling kun je jouw studie goed combineren met sporten. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Verpleegkunde in deeltijd

Heb je een relevante baan in de zorgsector van minimaal 20 uur per week? Kun je op je eigen werkplek praktijkopdrachten uitvoeren om zo een aantal leerdoelen te behalen? Kies dan voor de deeltijd hbo-opleiding Verpleegkunde. Bij deze flexibele deeltijdopleiding bepaal je zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Zo heb je zelf de regie over je opleidingstraject en sluiten wij aan bij de wensen van de arbeidsmarkt.

Lees meer over de deeltijdopleiding Verpleegkunde

Je kunt ook naar Almere

De opleiding Verpleegkunde kun je ook volgen bij Windesheim Flevoland in Almere. Let op: er kan verschil zitten in de manier waarop de opleiding daar wordt aangeboden.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde bij Windesheim Flevoland