Twee studenten

Na je opleiding

Heb jij het lef om te werken als een ondernemende professional, gericht op uitdagingen, improvisatie, verbinding, sociale en technische innovatie?

Meer dan één beroep

We leiden je bij Toegepaste Gerontologie (Age friendly design & innovation) niet op voor één beroep. Wij leiden je op tot specialist met uitgebreide kennis van de leefwereld van ouderen. Een specialist die in de meest uiteenlopende situaties en omstandigheden zijn werk doet en zich comfortabel voelt in nieuwe functies. Afgestudeerde toegepast gerontologen vinden zeer interessante banen. Bijvoorbeeld  als junior conceptontwikkelaar bij Fame, die nieuwe woonconcepten voor ouderen ontwikkelen. Een ander vond een baan als trainee bij Talentenregio en helpt gemeenten om zich voor te bereiden op de effecten van vergrijzing van hun inwoners en zo het mogelijk te maken dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Andere studenten zijn nu aan de slag als bijvoorbeeld  klantadviseur voor woonzorgorganisaties, maar ook als casemanager dementie of mantelzorgconsulent.

Teamplayer

Of je nu gaat werken als sociaal ondernemer, adviseur, projectmedewerker of beleidsmedewerker: je bent een teamplayer die samen met oudere burgers en professionals uit andere disciplines, nieuwe leeftijdsvriendelijke producten en diensten bedenkt, ontwerpt, maakt en implementeert (co-creëert). Producten en diensten die het leven van ouderen kwalitatief verbeteren. Met een bachelordiploma TG op zak ben je een ondernemende professional, gericht op uitdagingen, improvisatie, verbinding, sociale en technische innovatie, die zijn eigen koers kan uitzetten.

Gesprek tussen meerdere generaties

Afgestudeerd en dan?

Als student kijk je uit naar het moment dat je je diploma in ontvangst kunt nemen. Daarna begint meestal de zoektocht naar een leuke baan in het werkveld waarvoor je hebt gekozen. Die zoektocht verloopt voor elke afgestudeerde student anders.

Oud-studente Manon van der Leest werkt als cliëntondersteuner in het preventieteam voor de gemeente Haaksbergen. Weten wat zij doet? Lees haar verhaal!
Lees meer over de baan van Manon

Verder studeren

Na je afstuderen kun je op zoek gaan naar een leuke baan. Wil je liever verder studeren? Dan kun je aan een universiteit je masterdiploma halen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid of op het gebied van ondernemen, marketing, management en organisatiekunde. 

Premaster

Als je al tijdens je studie besluit dat je het liefst doorstudeert, kun je een premaster doen tijdens de opleiding. Zo wen je alvast aan een wetenschappelijke manier van denken en leer je hoe je onderzoek kunt doen. Een ander voordeel is dat je op die manier voldoende vaardigheden ontwikkelt om te kunnen instromen in een master zonder het volgen van een extra schakeljaar.
Premasters die je kunt volgen, zijn:
• Zorgethiek en beleid (in samenwerking met de Universiteit voor Humanistiek, Utrecht)
• Gerontologie (in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel)

Startsalaris

Omdat er na de opleiding Toegepaste Gerontologie veel functies mogelijk zijn, is een algemene indicatie van het startsalaris moeilijk te geven. Hieronder staan twee beroepen waar je geschikt voor bent met je diploma Toegepaste Gerontologie.

Ouderenadviseur

Als ouderenadviseur in een welzijnsinstelling verdien je een bruto maandsalaris van ongeveer € 2.705,- tot € 4.735,- bij een 36-urige werkweek (exclusief 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en vergoedingen voor onregelmatige werktijden). Bron: www.YouChooz.nl

Beleidsmedewerker zorg en welzijn

Afhankelijk van het soort werk en het niveau waarop je begint, geldt globaal dat je minimaal kunt rekenen op een aanvangssalaris van € 2.055,-. Je salaris kan oplopen tot zo'n € 4.265,-.
Bron: www.YouChooz.nl