Toegepaste Gerontologie

Oud-student aan het woord

Manon van der Leest werkt als cliëntondersteuner in het preventieteam voor de gemeente Haaksbergen. Wat doet ze precies? Lees haar verhaal.

'Als cliëntondersteuner in het preventieteam Manon van der Leestvoor de gemeente Haaksbergen houd ik mij bezig met het versterken van de eigen kracht en het sociale netwerk van burgers. Ook stimuleer ik  burgerkracht en burgerinitiatieven. De vraag achter de vraag achterhalen is hierbij een ontzettend belangrijk punt. Het is een nieuwe uitdagende onafhankelijke functie die ik zelf mag invullen!

Mijn taken zijn erg divers. Zo bied ik vooral kortdurende ondersteuning, geef ik informatie en advies, bemiddel ik en zet projecten op. Samen met de burger kijk ik naar de mogelijkheden. Naast mijn collega’s van de gemeente werk ik samen met organisaties als Loes, Scala welzijn en Stichting Informele Zorg. 

Door de opleiding Toegepaste Gerontologie ben ik een generalist die alle levensgebieden betrekt bij een hulpvraag. Ik heb methodisch leren werken waardoor ik niet alleen voor 50plussers wat kan betekenen, maar voor alle burgers.'