Hbo studie Social Work. Pedagogiek, Maatschappelijk Werk en SPH in één hbo opleiding.

Toelating

Je mag de opleiding Social Work volgen als je een volledig mbo-, havo- of vwo-diploma hebt (alle profielen). Lees over de verplichte Studiekeuzecheck.

Havo, vwo of mbo-4 

Je bent toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma, ongeacht je profielkeuze. Ook met een mbo-diploma niveau 4 kun je je inschrijven. Je moet dan wel een volledig diploma hebben, afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.Studenten op Windesheim

Past Social Work bij jou?

• Ben je communicatief ingesteld, creatief, leergierig en nieuwsgierig naar wat andere mensen beweegt?
• Ben je zelfstandig maar ook een echte teamplayer?
• Kun je goed met verschillende soorten mensen omgaan?
• Kun je kritisch naar jezelf en je eigen handelen kijken?
• Ben je initiatiefrijk, oplossingsgericht en ondernemend?
• Sta je open voor feedback en ben je erop gericht jezelf te ontwikkelen?
• Ben je flexibel maar ook assertief en weet je wat je wilt?
• Heb je interesse in kinderen en jongeren en de ontwikkeling die zij doormaken?
• Sta je open voor andere visies, culturen en achtergronden?
• Ben jij in staat om mensen met elkaar te verbinden?

Kun jij veel van de bovenstaande vragen beantwoorden met ‘ja’? Dan is de opleiding Social Work misschien wel de juiste opleiding voor jou.

Studiekeuzecheck

Ga je voor het eerst een opleiding bij Windesheim volgen? Dan moet je de verplichte Studiekeuzecheck doen. Na je aanmelding via Studielink ontvang je een uitnodiging voor deze ‘laatste check’. De Studiekeuzecheck vinden we belangrijk. We willen graag dat je met succes je opleiding volgt en deze binnen vier jaar afrondt. Samen kijken we of jij en de opleiding van je keuze goed bij elkaar passen. Lees meer over het belang, de details en de uitzonderingen op de pagina Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck voor de opleiding Social Work begint met een online vragenlijst. Na die vragenlijst krijg je een uitnodiging voor een van onze matchingsdagen. Zo’n matchingsdag bereid je inhoudelijk voor en bestaat uit kennis- en vaardigheidslessen. Ook krijg je een korte toets daarover. Aan het einde van de dag is er een groepsgesprek waarin je bespreekt of de opleiding bij jou past. Zo geef je jezelf als het ware een studieadvies!

Kom je uit Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten, dan kan de vervolgactiviteit bestaan uit een telefonisch gesprek en/of een intakegesprek via een digitaal medium.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie.

Lees meer

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma