Hbo studie Social Work. Pedagogiek, Maatschappelijk Werk en SPH in één hbo opleiding.

Praktische informatie

Lees alles over de kosten, inschrijven en over de introductie. Ontdek of de opleiding iets voor je is. Wij bieden activiteiten en tools die die je daar bij kunnen helpen.

Bezoek onze open dag

Op onze open dag krijg je een beeld over de opleiding als geheel, maak je kennis met de drie keuzeprofielen en kun je zien wat we nog meer in huis hebben aan specialisaties. Onze studenten en  docenten helpen je graag bij jouw zoektocht naar de studie die bij jou past.

Meld je aan voor de open dag

Inschrijven

Is onze nieuwe hbo-bachelor Social Work iets voor jou? Schrijf je dan in vóór 1 mei 2017 in voor deze opleiding. Als je je op tijd inschrijft, hebben wij de ruimte om jouw start goed voor te bereiden. Je krijgt bijvoorbeeld een Studiekeuzecheck waarin we samen met jou kijken of de opleiding goed bij jou past. 

Je kunt je hier inschrijven

Online proefstuderen

De online module van Social Work geeft je een beeld van de hoorcolleges, de vaardigheidstrainingen en het reflecteren zoals we dat binnen de opleiding doen. Ook krijg je een idee van de toetsen en het niveau van de opleiding. Deelnemen is gratis en vrijblijvend. 
Meelopen bij Social Work

Heb je het gevoel dat de opleiding Social Work iets voor jou is en wil je weten hoe het er in het echt aan toe gaat? Kom dan een keer meelopen!

Lees meer en meld je aan

Social Work in deeltijd

Heb je een betaalde of onbetaalde werkplek in het werkveld van de opleiding? Kun je op je eigen werkplek praktijkopdrachten uitvoeren om zo een aantal leerdoelen te behalen? Kies dan voor de deeltijd hbo-opleiding Social Work. Bij deze flexibele deeltijdopleiding bepaal je zelf welke leeractiviteiten je inzet en voor welke vorm van toetsing je kiest. Zo heb je zelf de regie over je opleidingstraject en sluiten wij aan bij de wensen van de arbeidsmarkt.

Lees meer over de deeltijdopleiding Social Work

Tweejarige AD Sociaal Werk in de Zorg

Heb je een relevante betaalde of onbetaalde praktijkomgeving van 2 à 3 dagen in de week, die je kunt inzetten als leerwerkplek? Dan kun je ook kiezen voor de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg in deeltijd. Net als bij de deeltijd hbo-opleiding Social Work is deze opleiding flexibel en modulair opgebouwd.

Lees meer over de AD-opleiding Sociaal Werk in de Zorg

Je kunt ook naar Almere

De opleiding Social Work kun je ook volgen bij Windesheim Flevoland in Almere. Let op: er kan verschil zitten in de manier waarop de opleiding daar wordt aangeboden.

Lees meer over de opleiding Social Work bij Windesheim Flevoland 

Studeren met een functiebeperking

Heb je extra begeleiding nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D of autisme? Op Windesheim zijn voorzieningen aanwezig voor studenten met een functiebeperking. Meld het op tijd, dan voorkom je onnodige vertraging of uitval.

Lees meer over studeren met een functiebeperking

De allerleukste studie die echt bij je past

Een studie moet bij je passen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dan pas kun je een studie en beroep kiezen die echt bij jou passen.

Praktische tips bij het kiezen van je studie

Een studie moet bij je passen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Dan pas kun je een studie en beroep kiezen die echt bij jou passen. 

Volg het stappenplan in StudySafe

Wij hebben een online stappenplan voor je gemaakt waar je alle informatie kunt verzamelen en bewaren, jouw persoonlijke StudySafe. Maak een profiel aan en ontdek welke studie bij je past. Lees meer over StudySafe

Doe de studiekeuzetest

Krijg inzicht in welke Windesheimopleidingen allemaal bij jou passen. Doe de studiekeuzetest.

Bezoek de open dag

Wil je meer weten over de opleiding Social Work en de sfeer proeven bij Windesheim? Kom dan vooral naar de open dag. Onze docenten en studenten staan voor je klaar. Lees meer over de open dag.

Ga online proefstuderen

Door online een module te volgen ervaar je alvast hoe het is om te studeren. Hoe zit bijvoorbeeld een module in elkaar en hoe werkt een elektronische leeromgeving? Hoeveel uren besteed je aan een module en hoe pas je dit in je agenda? De module van Social Work geeft je bovendien een beeld van de hoorcolleges, de vaardigheidstrainingen en het reflecteren zoals we dat binnen de opleiding doen. Ook krijg je een idee van de toetsen en het niveau van de opleiding. Deelnemen aan de online proefstudeermodule is gratis en vrijblijvend. Let op: zodra je de proefstudeermodule hebt besteld, heb je 40 dagen toegang. 

Meelopen bij Social Work?

In het aanmeldformulier geef je je keuze aan voor de dag dat je komt meelopen. Op die dag kom je naar Windesheim en meldt je je bij de servicebalie Gezondheid & Welzijn (C2.25). Daar wordt je vervolgens opgehaald door een eerstejaars student van de opleiding Social work. Deze student neemt je mee naar de verschillende lessen en is tijdens de dag je aanspreekpunt en vraagbaak. Door het volgen van de lessen krijg je een indruk van de sfeer van de opleiding, de manier van lesgeven en het niveau en de inhoud van vakken die je in de propedeuse tegen kan komen. 

Aanmelden