hbo opleiding Social Work

Social Work

Ieder mens heeft weleens hulp nodig. Wil jij leren hoe je mensen kunt begeleiden zodat ze weer tot hun recht komen in de samenleving? Dan is Social Work echt iets voor jou!

Waarom Social Work?

SPH + MWD + Pedagogiek = Social Work

De opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Pedagogiek vormen nu één bachelor Social Work. Zo sluit de opleiding beter aan op de praktijk waar beroepen naar elkaar toegroeien. Binnen Social Work kies je voor een profiel dat het beste bij jou past: Jeugd, Zorg of Welzijn en Samenleving.

Lees meer over de profielen

Open dag en meelopen

Een studie moet bij je passen. Daarom is het belangrijk dat dat je weet wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Bezoek daarom een open dag of kom een keertje meelopen. Je kunt dan al je vragen stellen, sfeer proeven en ervaren of de opleiding bij de past.

Lees meer over hulp bij studiekeuze

Emiel: 'het gevoel dat ik echt iets kan betekenen voor mensen in moeilijkheden'

Emiel kreeg na de opleiding een baan als coördinator nazorg voor ex-gedetineerden bij de gemeente Zwolle. Hij helpt hen om hun leven weer op de rails te krijgen door het proces van bovenaf aan te sturen en te zorgen voor een aanpak op wijkniveau.

Lees meer over de het werk van Emiel