Groepje studenten buiten

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Voltijd in Zwolle

Wil jij werken als begeleider in de intensieve en langdurige zorg? Kies dan voor het profiel Zorg of Jeugd van de opleiding Social Work en leer hoe je mensen stimuleert, ondersteunt en activeert.

Nieuwe opleiding Social Work

Het werkveld van zorg en welzijn verandert snel. Functies en disciplines zijn sterk naar elkaar toegegroeid. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op deze ontwikkeling, heeft Windesheim drie opleidingen SPH, MWD en Pedagogiek samengevoegd tot één bachelor Social Work met drie keuzeprofielen.

Lees meer over Social Work

Werken als begeleider of met jeugdigen

Na de opleiding Social Work kun je intensieve en langdurige ondersteuning bieden aan individuen en groepen in de psychiatrie, ouderzorg, specialistische jeugdhulp, justitie en de gehandicaptenzorg. Volwassenen en jeugdigen, die voor de regie op hun leven afhankelijk zijn van anderen.

Lees meer over je beroep na de opleiding Social Work

Profiel Zorg of Jeugd

Wil jij een rol spelen in het begeleiden van bijvoorbeeld volwassenen of jeugdigen met psychosociale problemen, een beperking of een verslaving? Kies dan binnen de opleiding Social Work voor het profiel Zorg of Jeugd. Je ontwikkelt je dan tot een sociaal werker die goed is in het ondersteunen en stimuleren van volwassenen en jeugdigen.


Lees meer over de profielen van de opleiding Social Work

Specialiseren in gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie en verslaving?

Naast je profielkeuze zijn er meer mogelijkheden om je te verdiepen. Zo kun je je bijvoorbeeld specialiseren in psychiatrie en verslaving met het diploma-supplement GGZ-agoog. Of specialiseer je je als jeugdzorgwerker of in het onderwerp Gehandicaptenzorg of Ervaringsdeskundigheid.

Lees meer over de specialisatiemogelijkheden van Social Work