Groepje studenten buiten

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Voltijd in Zwolle

Wil jij mensen met hele diverse vraagstukken begeleiden en hen een veilige plek bieden? Kies dan binnen de opleiding Social Work voor het profiel Welzijn en Samenleving of het profiel Jeugd.

Nieuwe opleiding Social Work

Het werkveld van zorg en welzijn verandert snel. Functies en disciplines zijn sterk naar elkaar toegegroeid. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op deze ontwikkeling, heeft Windesheim drie opleidingen MWD, SPH en Pedagogiek samengevoegd tot één bachelor Social Work met drie keuzeprofielen.

Lees meer over Social Work

Werken binnen een sociaal wijkteam

In een sociaal wijkteam kun je te maken krijgen met mensen met schulden, psychische problemen, een verslaving, gezins- of sociale problemen, onveilige situaties voor kinderen of een combinatie hiervan. In het profiel Welzijn en Samenleving van de opleiding Social Work leer je hoe je hen kunt begeleiden en hun netwerk daarbij kunt betrekken.

Lees meer over je beroep na de opleiding Social Work

Profiel Jeugd of Welzijn en Samenleving

Wil jij mensen met diverse vraagstukken begeleiden binnen de wijk? Kinderen een veilige plek bieden? Kies dan binnen de opleiding Social Work voor het profiel Welzijn en Samenleving of voor het profiel Jeugd. Je ontwikkelt je zo tot sociaal werker en specialiseert je daarnaast in het versterken van de eigen veerkracht van volwassenen en jeugdigen, hun netwerk en de gemeenschap. 

Lees meer over de profielen van de opleiding Social Work

Veel specialisatiemogelijkheden

Naast je profielkeuze zijn er meer mogelijkheden om je te verdiepen. Zo kun je je bijvoorbeeld specialiseren in psychiatrie en verslaving met het diploma-supplement GGZ-agoog. Of specialiseer je je als jeugdzorgwerker of in het onderwerp Gehandicaptenzorg of Ervaringsdeskundigheid.

Lees meer over de specialisatiemogelijkheden van Social Work