Logopedie

Toelating

Een mbo-, havo-, of vwo-diploma op zak? Dan mag je de opleiding volgen. 

Toelating

Je bent toelaatbaar tot de opleiding met een mbo-diploma, niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende. 

Nadat jij je hebt ingeschreven voor de opleiding word je uitgenodigd voor een van onze matchingsdagen.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma

Versneld studeren?

Bij een al gedeeltelijk of geheel afgeronde hbo- of wo-opleiding is het in een aantal gevallen mogelijk om vrijstellingen aan te vragen. Dit kan na je inschrijving bij Studielink. Dit doe je door een individueel verzoek tot vrijstelling in te dienen bij de examencommissie van de opleiding. Het is niet mogelijk om op voorhand uitspraken te doen over toekenning van vrijstellingen. De Studieloopbaan coördinator van de opleiding kan je meer informatie verstrekken.