Logopedie

Logopedist aan het woord

Suhail Canchano combineert haar functie als logopedist sinds 2008 met die van docent bij de opleiding Logopedie. Lees haar verhaal.

‘Passie voor stem, spraak en presentatie’

Logopediste Suhail CanchanoMijn passie voor shows en musicals waren destijds de reden om te kiezen voor de opleiding Logopedie van Hogeschool Windesheim. Toen ik me vijf jaar na mijn diplomering wilde specialiseren koos ik voor stem, spraak, presentatie. Aangezien logopedie een breed vakgebied is, heb ik besloten om naast de paramedische kant ook de commerciële kant te kiezen.

Nu leer ik mensen opnieuw communiceren door ze hun stem terug te geven. Onze stem is zeer belangrijk in de communicatie en daarom train ik ook mensen die spreken in het openbaar. Denk bijvoorbeeld aan managers van bedrijven, die vaak een presentatie houden. Met deze keuze heb ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Sinds 2008 combineer ik mijn functie als logopedist met die van docent bij de opleiding Logopedie. Kennis overdragen, trainen van vaardigheden en begeleiding op studievoortgang hebben mijn passie. Bovendien behoud ik een mooie balans tussen theoretische en praktische ontwikkelingen binnen het vakgebied. Er is veel mogelijk binnen het beroep van logopedist. Kies je voor deze opleiding dan komen we elkaar ongetwijfeld tegen!

Suhail Canchano,
Logopedist, stemspecialist en docent