Ondernemerschap en Retail Management

Tweede jaar en verder

Wat je tot nu toe hebt geleerd pas je toe in je eigen bedrijf dat je opstart met je klasgenoten. Helemaal vanuit het niets creëer je een mooi bedrijf!

Startend ondernemerschap

In het tweede jaar ga je een eigen bedrijf starten. Een heel jaar werk je, samen met studentcollega's, in de Wincubator, een moderne omgeving waar het ondernemerschap bruist. Door middel van hoor- en werkcolleges word je ondersteund bij het opzetten van je eigen bedrijf. Vakken die in dit jaar aan bod komen zjin bijvoorbeeld Creativity & Market Research, Business Model Generation, Sales, Finance & Law en Human Resource Management. In jaar 2 op studiereis naar het buitenland met je medestudenten om je te verdiepen in de internationale context van ondernemerschap.
Heb je een succesvol bedrijf aan het einde van jaar 2? Dan kun je dat natuurlijk gewoon voortzetten.

Welke minor kies jij?

Je kiest zelf, in samenspraak met je studiebegeleider, een minor die past bij jouw ambities en interesses. Je volgt deze minor in de eerste helft van het derde jaar. Voorbeelden van minors zijn:

E-Commerce

In deze minor werken studenten samen met bedrijven aan uitdagende projecten/innovaties gericht op de toekomst van e-commerce. We ontwikkelen concepten/prototypes, maar helpen bijvoorbeeld ook bij het ontwikkelen en implementeren van e-commerceplatformen, klantcontactstrategieën, distributievraagstukken, online marketing & PR, businessmodel ontwikkeling, webcare en monitoring, optimalisatie van bedrijfsprocessen etc. Studenten werken met flexibele (agile) projectmethodieken. De minor is bewust interdisciplinair in opzet: innovatie vindt immers meestal plaats op plekken waar disciplines elkaar raken en beïnvloeden. De minor is toegankelijk voor zowel studenten uit het technische domein als uit het business domein. 

International Business Strategy (IBS), International study abroad (ISA)

In de minor IBS leer je alles rondom zakendoen in en met het buitenland. Je volgt deze minor samen met internationale studenten die een jaar aan Windesheim studeren. Een goede voorbereiding voor als je in een internationale omgeving wilt werken. In de minor ISA kun je een halfjaar echt wonen en leren in het buitenland door bij een partneruniversiteit te gaan studeren.

Werkplekleren

Omdat we het belangrijk vinden dat je voldoende tijd krijgt om praktijkervaring op te doen ga je na de minor, dus de tweede helft van jaar 3, een jaar lang bij een bedrijf aan de slag. We noemen dit: werkplekleren! Je maakt hiervoor een keuze voor de context van Retail of Ondernemerschap. Heb je een eigen bedrijf? Dan is natuurlijk ook een optie om binnen je eigen bedrijf het werkplekleren te doen. Ook is het mogelijk om werkplekleren in het buitenland te doen.
Tijdens het werkplekleren ben je vier dagen per week werkzaam bij het bedrijf en eens in de twee weken heb je een terugkomdag op school waar je begeleiding krijgt van de docenten en je ervaringen uitwisselt met je medestudenten.  

Afstuderen

In de tweede helft van het vierde jaar studeer je af. Je voert een complexe opdracht uit die een beroep doet op beleidsmatig denken, onderzoeksvaardigheden, professioneel handelen en deskundigheid. Je doet dit in de context van het Ondernemerschap, Retail of je eigen Start-up.

Diploma

Als je je diploma hebt behaald, dan heb je de graad: Bachelor of Science.