Ondernemerschap en Retail Management

Praktijk

Door stages leer je hoe een organisatie (internationaal) opereert en hoe de ondernemer beslissingen neemt. Wat ontdek je nog meer?

Je maakt kennis met de cultuur, de werkwijze van een organisatie en de processen die zich daar afspelen.

Projecten gerelateerd aan de praktijk

In het eerste jaar doe je projecten die gerelateerd zijn aan de praktijk. De mate van zelfstandigheid en de complexiteit van de opdrachten neemt met de jaren toe

WINcubator

In het tweede jaar start je, samen met collega-studenten, je eigen bedrijf in de WINcubator. De WINcubator is een creatieve en ondernemende omgeving op Windesheim waar studenten ervaring met ondernemen binnen het onderwijs kunnen opdoen, advies kunnen inwinnen en vrijblijvend vragen kunnen stellen. Studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management, Windesheimstudenten die deelnemen aan ondernemende minors en studentondernemers kunnen in de WINcubator werken aan het opstarten of uitbouwen van een eigen bedrijf. De gedachte achter dit initiatief is: 'Samen sterk'. Studenten kunnen door samen te werken, met elkaar en met vakdocenten, succesvolle bedrijven opzetten.

Werken waar jij dat wilt

In het derde jaar ga je een jaar lang werken en leren. Je mag zelf weten waar, zolang het in het mkb of de retail is. Je maakt kennis met de dagelijkse gang van zaken in een onderneming. Doordat je opdrachten uitvoert, leer je hoe een bedrijf geleid wordt en wat daar allemaal bij komt kijken. Je maakt kennis met de cultuur in een werkomgeving, de werkwijze van een organisatie en de processen die zich daar afspelen. Heb je een goed idee of heb je al een eigen bedrijf, dan is dit het moment om je bedrijf te starten of te laten groeien.

Studeren in het buitenland

Wil je internationale ervaring opdoen? Doe dan mee aan een uitwisselingsprogramma. De bedrijfsomgeving wordt steeds internationaler en je leert internationale groeikansen zien (import/export).

Jan: stage in de transportwereld

'Ik kom uit de transportwereld en heb zelf drie jaar fulltime als chauffeur gewerkt.  Dat maakte deze stageplek voor mij extra leuk. Tijdens mijn stage heb ik weer een heel andere kant van de transportwereld gezien. Mijn opdracht was het opzetten en de uitrol van een webshop en het communicatieplan eromheen. Een interessante opdracht met veel nationale en internationale contacten.'

Lees meer over de stage van Jan