Studeren bij de opleiding International Business and Languages IBL

Inhoud opleiding

In de opleiding International Business ligt het accent op internationaal zakendoen, business, internationale communicatie en de internationale zakelijke cultuur.

Let op: de informatie op deze pagina is beknopt. Meer weten over de inhoud van de studie, de toelatingsvoorwaarden, je toekomstige carrière en ervaringen van huidige studenten?
Ga dan naar onze (Engelstalige) internationale website
IBL-studenten stappen uit lift

Je leert tijdens je studie International Business inzicht krijgen in de veelzijdige bedrijfsprocessen van internationaal werkende ondernemingen. Tijdens de opleiding reiken we je hiervoor alle tools aan en stimuleren we je om zoveel mogelijk de praktijkervaring in het buitenland op te doen. Je krijgt als het ware alle ‘reisdocumenten’ aangereikt om goed voorbereid aan een internationale functie te beginnen. Je wordt opgeleid om bedrijfsmatige processen rondom internationaal zakendoen op professionele wijze te ontwikkelen, aan te sturen en uit te voeren. 

International Business iets voor jou?

Elk land heeft een eigen cultuur, waardoor internationaal zakendoen een extra dimensie krijgt. Je leert je inleven in de cultuur van het land waar je te gast bent. Je bent dus nieuwsgierig naar andere culturen, niet alleen privé, maar ook met een ‘businessoog’. Ook heb je affiniteit met vreemde talen. Daarnaast ben je een zelfstandig type, legt makkelijk contact en je houdt, uiteraard, van reizen!

Studieprogramma International Business

Het accent ligt op internationalisering, business, internationale communicatie en de internationale zakelijke cultuur.

In het eerste jaar duik je meteen het internationale bedrijfsleven in, met een praktijkweek, trainingen en een groot aantal IBL-studenten lezen krantvakken die je nodig hebt als international business-expert. Ook begin je meteen met het werken aan twee moderne vreemde talen. Eén daarvan is Engels, daarnaast moet je kiezen tussen Duits of Frans (vanaf havoniveau).

Vanaf het tweede jaar ga je de diepte in. Je volgt trainingen om de vaardigheden te ontwikkelen, die je nodig hebt om succesvol te kunnen functioneren in een internationale organisatie. Daarnaast worden de vakken uit je eerste jaar in een vervolg verder uitgediept om je alles te leren wat je als aankomend professional nodig hebt. Ook volg je in het tweede jaar een verplichte stage in het buitenland.

In het derde jaar volg je international study abroad, waarin je een halfjaar in het buitenland gaat studeren. Kortom, je hebt veel verbinding met de praktijk.

In het vierde jaar ga je je specialiseren op een van de vakgebieden binnen het internationaal zaken doen en je sluit je opleiding af met een afstudeerproject waarin je aantoont over alle noodzakelijke kennis en vaardigheden te beschikken voor de start van een succesvolle carrière in het internationaal zaken doen. Je mag zelf kiezen of je dat in Nederland doet of in het buitenland. Je doet een onderzoek waarbij je een praktijksituatie analyseert. Aan de hand hiervan doe je aanbevelingen waar het bedrijf ook echt mee aan de slag kan.

Studiecoach

Je maakt nogal wat keuzes tijdens je studie en loopbaan. Waar ga je stage lopen, welke richting kies je, wel of niet naar het buitenland? Je studiecoach ondersteunt je bij je vragen en keuzemomenten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding, je toekomstige beroep of de toelatingsvoorwaarden? Ervaringen lezen van studenten die je voorgingen?

Lees dan verder op de Engelstalige website