Human Resource Management

Student aan het woord

Benieuwd naar de ervaringen van andere studenten? Peter en Henrike vertellen hun verhaal.

Peter: 'Het is even omschakelen'

Peter Siepman, student eerstejaars HRM'Waarom ik Human Resource Management (HRM) ben gaan doen? Ik werkte in het onderwijs en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde iets doen waarbij ik mensen en organisaties kan adviseren. Windesheim is voor mij dichtbij, dus daarom koos ik voor HRM bij Windesheim.

Ik heb mbo gedaan. Het verschil tussen mbo en hbo zit vooral in de hoeveelheid. Op het mbo doe je bij wijze van spreken een jaar over een boek, terwijl dat in het hbo in zeven weken is. Het is even omschakelen, maar prima te doen. Ik zag eerst ook op tegen het leren van tentamens, maar doordat je tijdens de vele projecten met de theorie aan de slag gaat, valt dit mee. Je neemt de theorie dan tijdens de projecten al op en dat kan leerwerk schelen. De projecten vind ik ook leuk. Op deze manier worden de verschillende onderwerpen duidelijker. '

Henrike: 'Combinatie zakelijk en sociaal maakt het speciaal'

'Henrike Berghuis, studente HRMIk heb dit jaar twee keer vijf maanden stage gelopen. Ik vond 36 uur per week in het begin best tegenvallen, maar je komt snel in het ritme. Het leukste aan het stagejaar is dat je studie echt vorm krijgt. 

Mijn werkzaamheden tijdens mijn eerste stage waren voornamelijk beleidsmatig. Voor mijn tweede stage heb ik gekozen voor een stage bij een gemeente. Dit was meer een uitvoerende stage (werving en selectie, ziekteverzuim, functiebeschrijvingen, adviesgesprekken etc.) Ik wilde deze kant van HRM ook graag ervaren.

Mijn stagejaar heeft veel bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wat voor mij het vak HRM zo interessant maakt, is de combinatie van zakelijk en sociaal. Je komt overal in de organisatie en spreekt iedereen; je zit met zowel directie als uitvoerende medewerkers om tafel. Je bent in feite constant bezig met de behoefte van de mens, in combinatie met de behoefte van de organisatie.'