Human Resource Management

Oud-student aan het woord

Oud-studente Dorien heeft veel geleerd over de rol van een HR-professional binnen de organisatie. Lees haar verhaal.

Dorien, afgestudeerde HRM: 'Basis gelegd'

Dorien Neutel, afgestudeerde HRM´De opleiding trok mij aan omdat ik altijd al geïnteresseerd was in economie, recht en personeelszaken. Door het kiezen van een minor en de mogelijkheid om één of twee keer een halfjaar stage te lopen, kon ik bovendien zelf een groot gedeelte van de inhoud van mijn opleiding bepalen. Ik heb toen gekozen voor twee verschillende halfjaarstages. Zo heb ik beter kunnen bepalen waar mijn interesses liggen.

Na mijn studie ben ik met een tijdelijke opdracht aan de slag gegaan bij een machinefabriek. Ik heb functieprofielen beschreven met het oog op een toekomstige herwaardering van die functies. Een erg interessant proces om van dichtbij mee te maken. Na het opleveren van deze opdracht is mij een contract aangeboden. Ik houd me bezig met verschillende HR-procedures, werk aan een regeling voor het gebruik van een leaseauto, het gebruik van social media en de inhoud van arbeidscontracten.

De opleiding heeft mij veel geleerd over de rol van een HR-professional binnen de organisatie. Het heeft de basis gelegd, maar die moet natuurlijk aangevuld worden in de praktijk.