HBO-Rechten

Praktijk

Je voert met medestudenten (praktijk)projecten uit. Je loopt stage en we bezoeken bedrijven die zich bezighouden met juridische zaken.

Kies zelf je stage-opdracht

In het derde jaar loop je stage. Je kiest zelf een bedrijf en de stage-opdracht. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij een gemeente of een advocatenkantoor. Of bij bierbrouwer Grolsch om meer te weten te komen over merkenrecht, internationaal recht of contractenrecht. Je kunt ook stage lopen in het buitenland. Bijvoorbeeld op een advocatenkantoor in Curaçao.

Bezoek juridische organisaties

We bezoeken ook bedrijven en organisaties die zich bezighouden met juridische zaken. Je krijgt dan een beter beeld van je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat maakt bijvoorbeeld een deurwaarder, advocaat of politierechter allemaal mee?

Studenten in de rechtbank

Daarnaast nodigen we ook mensen uit die komen praten over hun praktijkervaringen. Zo heeft bijvoorbeeld Willem Anker, van de firma Anker & Anker Strafrechtadvocaten, in een Collegetour-achtige setting vragen beantwoord van studenten. Ben je benieuwd naar dit 'college'?

Bekijk het filmpje van het college met Willem Anker.

Praktijkopdrachten

Alles wat je leert pas je ook meteen toe. Je schrijft bijvoorbeeld een rapport waarin je een juridisch advies geeft aan een organisatie. Je leert ook hoe je bezwaar maakt tegen het bouwen zonder vergunning. Of je schrijft een advies voor een strafrechtprocedure.

Lezingen en debatten

Wij organiseren lezingen en debatten over actuele juridische en maatschappelijke thema’s. Dat doen we met de Rechtbank Zwolle.

Juridisch werk tijdens je studie

Als je slim bent solliciteer je bij een rechtswinkel. Ze zoeken daar vrijwilligers. Zo kun jij al tijdens je studie werkervaring opdoen en je adviesvaardigheden laten zien.

Anne van der MeerAnne: 'Ik vind stage het leukst'!

"Wat ik het leukst vind aan de studie is de stage. Ik zag er wel tegenop. Ik dacht 'gaat dit me wel lukken' en 'hoe moet dat'? Maar het was erg leuk. Ik heb zelf een onderzoekje mogen doen en ik mocht ook cursussen en trainingen geven. Zelfs aan de medewerkers daar. Ik heb enorm veel geleerd."

Lees meer over de stage en de ervaringen van Anne