Opleiding e-commerce

Studievorm

Wil jij een baan op hbo-niveau, maar vind je vier jaar studeren te lang? Dan is een van de tweejarige Associate degrees iets voor jou!

Wat zijn de verschillen tussen een Associate degree (Ad) en een vierjarige bacheloropleiding bij Windesheim? Wat kun je met een Ad en voor wie is een Ad interessant? Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje.

Wat is een Associate degree?

De Associate degree of Ad is een praktijkgerichte hbo-opleiding van twee jaar op niveau 5. De opleiding sluit goed aan op een mbo-opleiding op niveau 4. Je wordt opgeleid tot een specifiek beroep, zoals officemanager, ondernemer, bouwkundige, commercieel econoom of software developer. Tijdens je opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten voor echte opdrachtgevers. Na twee jaar ontvang je een erkend Ad-diploma.

Wat zijn de verschillen tussen een Ad en een hbo-bacheloropleiding?

Een Ad (niveau 5) duurt twee jaar en een bacheloropleiding (niveau 6) vier jaar. Bij een Ad krijg je intensievere begeleiding van docenten. Je hebt meer contacturen per week en je maakt bijvoorbeeld een deel van je huiswerk op school. Ook is er veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden zoals samenvatten en plannen. De stap van mbo-4 naar een Ad is kleiner dan de stap van het mbo naar een bacheloropleiding.

Voor wie is een Ad interessant?

Een Ad is interessant als je een mbo-4 diploma gehaald hebt en je nog 4 jaar studeren te lang of te duur vindt of als je twijfelt of je de stap naar een bacheloropleiding aan het hbo aan kunt.

Wat als ik na de Ad toch een bachelordiploma wil halen?

Heb je na 2 jaar aan het hbo studeren de smaak te pakken, dan kun je instromen in de hoofdfase van de bachelor die bij de Ad ‘hoort’ (Ad E-commerce is gekoppeld aan Ondernemerschap & Retailmanagement, Commerciële Economie en Logistics Management). Je loopt dan geen studievertraging op en kunt alsnog in 4 jaar een hbo-bachelordiploma halen. 

Ik heb nog nooit gehoord van een Ad, hoe kan dat?

De Ad is een nieuw soort opleiding. Steeds meer hogescholen in Nederland ontwikkelen Ad’s en deze opleidingen worden steeds bekender. Hogeschool Windesheim was een van de eerste hogescholen die deze nieuwe opleidingen aanbood. Inmiddels zijn in Almere in 2017 de eerste studenten afgestudeerd en diploma’s uitgereikt.