Communicatie

Na je opleiding

Van persberichten schrijven tot beurzen organiseren. Werken als medewerker communicatie? Of verder studeren? Lees de mogelijkheden.

Drie functieniveaus

Er zijn drie functieniveaus:

  • medewerker
  • seniormedewerker
  • adviseur

Als je communicatiemedewerker bent dan kun je doorgroeien naar het niveau van seniormedewerker.

Functies in de communicatiebranche

Medewerker marketingcommunicatie

Je bent in dienst bij een commerciële organisatie. Het management wil verkopen en jij zet hiervoor een verkoopcampagne op.

Medewerker bij een communicatieadviesbureau

Je verzorgt de communicatie voor diverse soorten organisaties die om advies vragen. Je organiseert evenementen, schrijft artikelen en persberichten of je adviseert over het bouwen van een aansprekende website.

Medewerker publiciteit en voorlichting

Je werkt bijvoorbeeld aan de naamsbekendheid van een ideële instelling met het doel donateurs te werven. Met hun steun kan jouw organisatie haar doelen bereiken.

Crossmedia consultant

Je bent de bedenker van creatieve communicatieconcepten. Je adviseert welke middelen ingezet worden en regisseert het proces eromheen. Je bent een deskundige gesprekspartner van fotografen, dtp'ers, copywriters en drukwerkbegeleiders. Met jouw kennis adviseer je het management.

Medewerker public relations

Je werkt mee aan het opzetten en uitvoeren van communicatiecampagnes.

Doorstuderen

Met deze bachelor op zak zijn kun je gemakkelijk doorstromen naar verschillende masteropleidingen:

    Premaster en verder studeren

    Na je opleiding kun je een universitaire vervolgstudie doen, bijvoorbeeld de universitaire master Communicatie. Om je hier goed op voor te bereiden kun je al tijdens je hbo-studie een deel van het premasterprogramma volgen. Hiermee heb je een goede aansluiting op de master.