Communicatie

Tweede jaar en verder

Stippel je route verder uit. Wat betekent dat?

De praktijk centraal

In het tweede en derde jaar ga je werken in de praktijk. Je duikt nog dieper het vakgebied in aan de hand van verschillende thema's, zoals: online communicatie, data en analyse, consumentengedrag, content- en communitymanagement en communicatieadvies. In het leerwerkbedrijf van de opleiding Communicatie COMNOW  ga je aan de slag met opdrachten uit het bedrijfsleven. Ook volg je nog een multidisciplinaire minor, dat wil zeggen dat je gedurende een half jaar samenwerkt met studenten uit andere opleidingen. 
Lees de blog van studentreporter Elyse over COMNOW

Meewerkstage

De meewerkstage kan op verschillende momenten in je studieloopbaan plaatsvinden. Heb je je propedeuse in het eerste jaar van de opleiding behaald, dan loop je in de tweede helft van het tweede jaar stage. Als je de propedeuse pas in het tweede jaar hebt gehaald, dan loop je in de eerste helft van het derde jaar stage. Het bedrijf waar je gaat stagelopen zoek je zelf uit. Er zijn verschillende sites waar stageplekken worden aangeboden door bedrijven. 

Volg minors die je interesseren

Ergens in het tweede of derde jaar kies je een minor. Gedurende een half jaar volg je dan vakken en draai je mee in projecten waar je interesses liggen of waar je talent voor hebt. Ben je goed in organiseren, dan kun je kiezen voor de minor Eventmanagement. Vind je fondsenwerving interessant, kies dan voor de minor Fundraising, grantmaking en sponsoring. Maar er zijn er nog veel meer. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een halfjaar in het buitenland te gaan studeren of een half jaar een vak volgen bij een andere hbo-opleiding in Nederland.

Eventmanagement

Evenementen zijn sterk met marketing en communicatie verbonden. Je leert hoe je door middel van evenementen de naamsbekendheid en het imago van een onderneming of organisatie kunt verbeteren.

Future of shopping e-commerce

logo e academy: e-academy certifiedHet online verkopen van producten en/of diensten kan een belangrijke meerwaarde voor bestaande winkels zijn. Te vaak zien zij e-commerce nog als bedreiging (in de winkel passen en advies vragen en dan online het product ergens goedkoop op de kop tikken), maar telkens weer wordt aangetoond dat veel consumenten juist de omgekeerde weg bewandelen: eerst online oriënteren en vervolgens het product in een ‘echte’ winkel kopen. Binnen de minor Future of Shopping / e-commerce ga je samen met docenten, onderzoekers en bedrijven aan de slag om nieuwe ideeën op het vlak van e-commerce te ontwikkelen om het toekomstperspectief voor de retail te verbeteren.

Fundraising, grantmaking & sponsoring I en II

Je leert hoe je fondsen kunt werven voor een goed doel. Als je deel I en II gevolgd hebt, ben je gecertificeerd fondsenwerver.

Concept en creation

Bij Concept en creation zoek je met een multidisciplinair team naar een creatieve oplossing met digitale media voor een zelfbedacht probleem.

Minors bij andere hogescholen

Wil je een minor volgen op een andere hogeschool? Kijk dan op de website van Kies op Maat. De examencommissie toetst je plannen om er voor te zorgen dat je een volwaardig hbo-bachelor diploma behaalt.

Diploma

Als je je diploma hebt behaald, mag je jezelf Bachelor of Communication noemen.