headerfoto Windesheim Business College

Wat is Business College?

Op Business College volg je niet de vaste route van een opleiding, maar stippel jij zelf uit welk pad je wilt volgen. Zelfstandig studeren staat centraal.

Wil jij iets met economie? Windesheim Business College bereidt je voor op bestaande en toekomstige beroepen in het economische werkveld. Het is hbo, maar dan anders. Want je volgt niet per se de vaste route van een specifieke hbo-opleiding, maar stippel jij zelf uit welk pad je volgt. Natuurlijk moet je aan het eind van de rit voldoen aan de leerdoelen en het niveau van een hbo-bachelor, maar je hebt veel vrijheid in hoe je die doelen gaat bereiken.

Zelfstandig studeren

Bij het Business College ben je zelf aan zet. Zelfstandig studeren staat centraal: jij bepaalt hoe je wilt leren, wanneer en met wie. Jij bepaalt hoe je je doelen wilt bereiken. Je volgt daarbij je eigen interesses en nieuwsgierigheid en je ontdekt gaandeweg wat voor jou goed werkt. Wij gaan er vanuit dat je eigen motivatie je het meeste energie geeft en dat je zo met veel plezier leert.

Je werkt daarbij zonder rooster, colleges en klas. Wel met een persoonlijke leercoach. En samen met anderen zoals jij: medestudenten die hun eigen weg kiezen. De omgeving waar je dat doet is zakelijk en inspirerend. Iets tussen een kantoor en een ‘Google chill plek’, optimaal voor samenwerken, leren, lezen, brainstormen, …

Je kan je studie inrichten op een manier hoe jij dat wil. We zullen een voorbeeld geven. Student Jochem heeft al veel ervaring met presenteren. Hij geeft vaak presentaties bij zijn politieke partij waar hij actief is. Hij beheerst dus al de leeruitkomst ‘presenteren’. Jochem maakt een portfolio aan waaruit blijkt dat hij deze competenties al beheerst. Hij heeft nu op een andere, eigen manier invulling gegeven aan het vak ‘presenteren’.

Er wordt extra veel zelfstandigheid verwacht van de studenten. Als in het verleden is gebleken dat je vrijheid niet goed aankunt, dan is het verstandig een reguliere opleiding te kiezen. Business College past het best voor studenten die eigen initiatief en doorzettingsvermogen tonen en contentieus zijn. 

Windesheim Business College heeft zijn deuren geopend vanaf september 2018 en biedt een nieuwe, radicaal afwijkende vorm van hbo-onderwijs met de kwaliteitsgaranties van Windesheim.