Business College

Wat is Windesheim Business College?

Op Windesheim Business College volg je niet de vaste route van een opleiding, maar stippel jij zelf uit welk pad je wilt volgen. Zelfstandig studeren staat centraal.

Wil jij iets met economie, logistiek, sales, marketing, communicatie, HRM of financiële of fiscale dienstverlening? Windesheim Business College bereidt je voor op bestaande en toekomstige beroepen in het economische werkveld. Het is hbo, maar dan anders. Want je volgt niet per se de vaste route van een specifieke hbo-opleiding, maar stippel jij zelf uit welk pad je volgt. Natuurlijk moet je aan het eind van de rit voldoen aan de leerdoelen en het niveau van een hbo-bachelor, maar je hebt veel vrijheid in hoe je die doelen gaat bereiken. WBC is een werkwijze, waarbij je veel vrijheid hebt over de manier waarop je leert. Dit zijn de studies die je kan volgen via deze werkwijze:

  • Bedrijfskunde 
  • Commerciële Economie 
  • Communicatie 
  • Finance & Control
  • Finance, Tax and Advice 
  • Human Resource Management
  • Logistics Management
  • Ondernemerschap en Retail Management
 

Zelfstandig studeren

Bij het Business College ben je zelf aan zet. Zelfstandig studeren staat centraal: Hoe wil je leren? Wanneer wil je leren? Met wie wil je leren? Waar wil je leren? Jij bepaalt hoe je je doelen wilt bereiken. Je volgt daarbij je eigen interesses en nieuwsgierigheid en je ontdekt gaandeweg wat voor jou goed werkt. Wij gaan er vanuit dat je eigen motivatie je het meeste energie geeft en dat je zo met veel plezier leert.

Je werkt daarbij zonder rooster, colleges en klas. Wel met een persoonlijke leercoach. En samen met anderen zoals jij: medestudenten die hun eigen weg kiezen. De omgeving waar je dat doet is zakelijk en inspirerend. Iets tussen een kantoor en een ‘Google chill plek’, optimaal voor samenwerken, leren, lezen, brainstormen, …

Je kan je studie inrichten op een manier hoe jij dat wil. We zullen een voorbeeld geven. Student Jochem heeft al veel ervaring met presenteren. Hij geeft vaak presentaties bij zijn politieke partij waar hij actief is. Hij beheerst dus al de leeruitkomst ‘presenteren’. Jochem maakt een portfolio aan waaruit blijkt dat hij deze competenties al beheerst. Hij heeft nu op een andere, eigen manier invulling gegeven aan het vak ‘presenteren’.

Er wordt extra veel zelfstandigheid verwacht van de studenten. Als in het verleden is gebleken dat je vrijheid niet goed aankunt, dan is het verstandig een reguliere opleiding te kiezen. Business College past het best voor studenten die eigen initiatief en doorzettingsvermogen tonen en contentieus zijn. 

 

Hoe ziet dat er dan uit?

Je kan je studie inrichten op een manier hoe jij dat wil. We zullen een voorbeeld geven. Student Jochem wil graag het vak Operational Management op een andere manier invullen. In plaats van het tentamen vindt hij het veel leerzamer om mee te lopen met de Operational Manager van de supermarktketen waar hij werkt. Jochem schrijft een rapport waarin hij een koppeling maakt tussen theorie en praktijk. Door mee te lopen in de praktijk en het schrijven van het rapport, laat hij zien dat hij de leerdoelen beheerst. Hiervoor krijgt hij de EC’s die voor het vak staan. Het tentamen zal hij dus niet maken. Hij verdient zijn studiepunten op een andere, eigen manier. 

We dagen je in het eerste jaar uit om je ambitie vorm te geven. Wat wil jij nou écht leren? En op welke manier zie je dat voor je? Om deze ambities vorm te geven ga je aan de slag met je leerplan. Daarin beschrijf je wat en hoe je wil leren. Op deze manier kun je studiepunten halen door te studeren op een manier die het beste bij jou past.

Eerstejaars studenten kiezen ervoor om, naast het beschrijven van hun ambitie in leerplannen, ook reguliere colleges te volgen. Het is aan de student zelf hoe hij/zij de studie richting wil geven. 
Windesheim Business College is geschikt voor fulltime studenten, maar ook voor deeltijd studenten naast hun huidige baan.

Windesheim Business College heeft zijn deuren geopend vanaf september 2018 en biedt een nieuwe, afwijkende vorm van hbo-onderwijs met de kwaliteitsgaranties van Windesheim.