Business College

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je dit studietraject volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen om toegelaten te worden tot Business College van Windesheim.

Als je gaat studeren aan het Windesheim Business College gelden de toelatingsvoorwaarden van de studierichting die jouw voorkeur heeft. En die de werkwijze van WBC hanteert. Dit zijn:
Bedrijfskunde 
Commerciële Economie 
Communicatie 
Finance & Control
Finance, Tax and Advice 
Human Resource Management
Logistics Management
Ondernemerschap en Retail Management

BSA wordt doorstroomnorm

Kies je voor het Windesheim Business College, dan is er geen bindende studienorm (BSA) waaraan je moet voldoen. Wel geldt een doorstroomnorm van 54 studiepunten: je moet minimaal 54 punten halen voor toelating tot het tweede jaar van de opleiding. 

Voldoe je niet aan de doorstroomnorm, dan kun je -in tegenstelling tot de BSA- wel op Windesheim de opleiding vervolgen. Je maakt in dat geval samen met de opleiding afspraken over hoe je de ontbrekende punten uit het eerste jaar gaat halen. Dit leg je vast in een onderwijsovereenkomst. In deze overeenkomst kunnen ook afspraken staan over de invulling van de persoonlijke profileringsruimte en/of het behalen van onderdelen uit het programma van het tweede jaar. Dit is afhankelijk van jouw situatie én van het onderwijsprogramma van het tweede jaar.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Wil je naast je huidige baan in deeltijd een HBO-studie afronden? Dat kan via het Windesheim Business College. Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma