Business College

Student aan het woord

Benieuwd naar de ervaringen van studenten? Sven vertelt zijn verhaal.

Sven, eerstejaarsstudent 

De afgelopen jaren heb ik geschommeld tussen werken en studeren. Ik werkte 1,5 jaar in een restaurant in Zwolle en deed wel drie studies, waaronder Facility Management. Steeds weer liep ik vast in de manier van studeren. Op internet kwam ik voor het eerst het Windesheim Business College tegen. Ik was snel enthousiast. Het Windesheim Business College is iets wat ik al jaren zoek en volgens mij kan ik nu al wel zeggen: dit past goed bij mij! Facility Management zit nog steeds in mijn hart en via het Windesheim Business College heb ik de vrijheid en mogelijkheden om daar weer naartoe te werken. Student Sven

‘We blijven elkaar motiveren’

De vrijheid en zelfstandigheid die je bij het Windesheim Business College krijgt, was belangrijk voor mijn keuze. Het zelf bepalen van je studieroute en de manier waarop jij denkt je studiepunten te halen, sprak mij aan. Zo studeer ik veel effectiever en ga ik efficiënter met tijd om. Doordat iedereen zijn/haar eigen route bepaalt, blijven we elkaar motiveren, blijven we nieuwsgierig naar elkaars verhalen en leren we zo van elkaar. 

‘De leercoaches vormen een stabiele factor’ 

Tot nu toe heb ik een positieve indruk van het Business College. Een paar dagen introductie op een zeilschip op de Waddenzee was de perfecte start! Het voelde al snel vertrouwd en veilig om op deze manier te gaan studeren. Ook is het belangrijk dat er een stabiele factor is om op terug te vallen. De leercoaches vormen die factor.

Droombaan: een eigen onderneming!

Nog steeds droom ik van een eigen bedrijf in de horeca of de facilitaire dienstverlening. Dat voelt als iets waar ik volledig voor kan gaan. Ik wil eerst werkervaring opdoen als werknemer binnen een bedrijf en dan zo snel mogelijk een eigen onderneming opzetten.