Bedrijfskunde

Studenten aan het woord

Daniëlle en Jorinde zijn student Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER). Daniëlle vertelt over haar eerste jaar. Jorinde over haar stage.

Daniëlle, eerstejaarsstudent: 'Veel projectmatig werken'

Danielle Ruitenberg, studente Bedrijfskunde MERIk heb hiervoor vwo gedaan. Er zijn verschillende redenen waarom ik toch voor hbo en Bedrijfskunde heb gekozen. Ten eerste omdat ik me niet vast wilde pinnen op één bepaalde richting. Daarnaast omdat er veel projectmatig wordt gewerkt en de praktijk in de opleiding wordt opgenomen. En tenslotte vond ik economie en management en organisatie altijd al leuke vakken. De overgang naar hbo was prima en ging mij relatief gemakkelijk af.

De opleiding bevalt me goed. De projecten sluiten goed aan op de vakken en je maakt direct vanaf het begin kennis met het praktijkleven. Ik vind het leuk dat je verschillende vakgebieden bekijkt zoals marketing en recht, maar ook de verschillende economische kanten. De projecten zelf zijn leuk, maar ik heb wel gemerkt dat je het moet treffen met de samenstelling van het projectgroepje. Als dit niet lekker loopt, dan stuit je snel tegen problemen. 

Jorinde, vierderjaarsstudent: 'Enorm veel geleerd’

Jorinde van Brink, studente Bedrijfskunde MER‘Ik heb stage gelopen op de marketing en communicatieafdeling een internationaal familiebedrijf met ongeveer tweehonderd medewerkers. Het bedrijf richt zich op de productie, verkoop en verhuur van stroomaggregaten. Als stage-opdracht heb ik een behoefte-onderzoek gedaan naar de klanten binnen de verhuurmarkt.

Doordat de afdeling Marketing en Communicatie een zeer drukke afdeling is kreeg ik de verantwoording over veel verschillende taken. Van het organiseren van beurzen en schrijven voor communicatiemiddelen tot het doen van kleinere marktonderzoeken. Ik wilde tijdens mijn stage vooral leren hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven. Dit is helemaal gelukt! Ik kreeg het vertrouwen om zelfstandig aan het werk te gaan en mijn onderzoek op mijn manier te doen. Mijn begeleiding was fantastisch waardoor ik enorm veel heb geleerd van de mensen om mij heen. Door iedereen in het hele bedrijf werd ik als volwaardig lid van het team gezien. Ik voelde me echt op mijn gemak.‘