Accountancy

Praktijk

Tijdens je opleiding besteed je veel tijd aan de praktijk. Denk aan stages en projecten. Je gaat ook regelmatig op bedrijfsbezoek.

Controleer de administratie voor een bedrijf

In het tweede jaar loop je een halfjaar stage. Dit doe je bij een accountant-administratieconsulentenpraktijk, bij een registeraccountantspraktijk of bij een gecombineerde praktijk. Het duale traject betekent zelfs drie dagen per week werken in de accountancy.

Werkzaamheden die je uitvoert tijdens je stage

Je verzorgt of controleert de administratie voor een bedrijf of organisatie. Daarbij pas je je kennis toe van sociale wetgeving, inkomstenbelasting en administratieve organisatie. Zo maak je kennis met de professioneel zakelijke cultuur van een accountantorganisatie.

Op excursie naar bedrijven

Tijdens de opleiding besteed je veel tijd aan externe praktijkopdrachten. Niet alleen loop je stage, je volgt ook praktijkgerichte colleges en je gaat op excursie naar bedrijven. Je bezoekt tijdens de opleiding regelmatig een accountantskantoor. Daarnaast brengt de opleiding ieder jaar een bezoek aan de NBA Accountantsdag. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Geeft jouw team het beste advies?

‘De Uitdaging’ is een initatief van de Jong & Laan Accountants in samenwerking met de opleiding Accountancy van Windesheim. Hierbij word je als vierdejaarsstudent uitgedaagd om in teams een strategisch en financieel advies te geven aan een bedrijf. Een deskundige jury kiest uiteindelijk het team dat het beste advies weet te geven en het advies ook nog eens aantrekkelijk weet te presenteren.

Aldert: 'Ik heb gekozen voor het duale traject'

'Ik vind het een enorm voordeel dat Accountancy de mogelijkheid heeft om duaal te studeren, omdat het direct werkervaring oplevert. Bovendien kun je de kennis die je op school leert één op één toepassen op kantoor en andersom.'

  Lees meer over de werkervaring die Aldert opdoet