Studenten CALO

Oud-student aan het woord

Marloes ontdekte haar talent voor het organiseren van evenementen en ging aan de slag bij Landstede Sportcentrum. Lees hoe zij haar werk ervaart.

“Net alsof er voor mij een droom uitkwam”

Marloes van de Oever'Tijdens mijn studie specialiseerde ik mij in het organiseren van evenementen door te kiezen voor de minor Eventmanagement. Daarnaast heb ik gedurende mijn vierjarige opleiding veel stages gelopen, profileringscursussen gevolgd en diverse opdrachten op eventmanagementvlak uitgevoerd. Ik heb bovendien veel aandacht geschonken aan het opbouwen van mijn netwerk. Dit resulteerde in meerdere jobs, waar ik onder andere door tussenkomst van stagebegeleiders en docenten terecht ben gekomen.

Mijn afstudeerstage mocht ik uitvoeren bij Landstede Sportcentrum. Een plek waar ik altijd erg graag kom en waar ik meer werk verrichtte dan alleen het ‘zwoegen op’ mijn scriptie. Toen ik werd gebeld of ik de functie van mijn voormalige stagebegeleider wilde overnemen, was het net alsof er voor mij een droom uitkwam.

Op dit moment ben ik werkzaam als evenementencoördinator bij Landstede Sportcentrum én ik ben verantwoordelijk voor de wedstrijdorganisatie van Landstede Basketbal. Het werk is divers, omdat we een breed scala aan evenementen aanbieden. Voorbeelden van zulke events zijn: een oefeninterland damesvolleybal tussen Nederland en Duitsland, het Nederlands Kampioenschap tafeltennis, het SportGala Zwolle en uiteraard alle thuiswedstrijden die Landstede Basketbal op eredivisieniveau speelt.

Hierdoor is mijn werkweek erg gevarieerd en ik ben dan ook flink wat weekeinden en avonden in het Landstede Sportcentrum te vinden. Het is een dynamische en sportieve omgeving waar veel gebeurt. Kortom, een fantastische werkplek waar ik graag sport kom kijken, ook buiten mijn werktijden om!'