Studenten CALO

Tweede jaar en verder

Als sportkundige kom je terecht in een breed werkterrein. Je verdiept je daarom in uiteenlopende vakken: van projectmanagement tot sportmarketing.

Vakken

Studenten Sportkunde aan de rand van het veldAls sportkundige ben je van alle markten thuis, je volgt daarom uiteenlopende vakken op het vlak van onder meer beleid en communicatie, sportmarketing en sponsoring, financieel en projectmanagement, sport en samenleving, verander- en innovatiemanagement, management en organisatie, inspanningsfysiologie, ontwikkelingspsychologie, onderzoeksmethoden en een practicum over het ontwerpen van een sport- en beweegaanbod. Ook voer je opdrachten uit in het kader van je stages.

Lees meer over stages vanaf het tweede jaar

Profileer je!

Bij de opleiding Sportkunde volg je vanaf het tweede jaar (korte) profileringscursussen, zodat je je binnen een bepaald deelterrein van sportbeleid en sportmanagement al tijdens je opleiding tot een echte sportkundige kunt profileren. Je kunt daarbij denken aan passende profileringscursussen op het gebied van onder meer:

    Studente Sportkunde met bal voor oog
  • ken je eigen ‘Action Type’
  • de kick van kickboksen
  • ski-, snowboard- of klimbegeleider

Minors

Je geeft een eigen richting aan je studie door in het derde jaar een minor te kiezen. Een minor duurt een halfjaar en bestaat uit een aantal modulen, gericht op thema's binnen het vakgebied sport en bewegen, zoals vitaliteit, pedagogisch sportklimaat of sponsoring. Je kunt ook een minor volgen in het buitenland of bij een andere opleiding of hogeschool.

Minors binnen de opleiding

Sport, bewegen en vitaliteit

In deze minor leer je hoe je mensen kunt coachen, zodat je als sport- en beweegprofessional bijdraagt aan een blijvende vitaliteit door een lifestyle te promoten waarin bewegen, gezondere voeding en op zijn tijd genoeg ontspanning een grotere rol spelen.

Praktijk van de buurtsportcoach: bruggen slaan tussen buurt, school en sport

De minor sluit aan op het beleid van de regering om scholen en sportverenigingen samen te laten werken om het zo mogelijk te maken dat alle jongeren dagelijks meer mogelijkheden krijgen om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.

Sport, therapy for empowerment

Met deze minor verdiep je je in het werken binnen een internationale context met als hoofdonderwerp bewegen, sport, therapie en empowerment. Je leert samen te werken in kleine multidisciplinaire (internationale) teams. 

Minors van andere domeinen

  • Fundraising, Grantmaking & Sponsoring
  • Event management

Minors bij andere hogescholen

Wil je een minor volgen op een andere hogeschool? Kijk dan op de website van Kies Op Maat. De examencommissie toetst je plannen om ervoor te zorgen dat je een volwaardig hbo-bachelordiploma behaalt.

Bij Sportkunde sport je zelf ookAfstuderen

In het kader van je afstuderen werk je mee in een (sport)organisatie en houd je je bezig met de maatschappelijke functie van sport en bewegen, sporttechnisch management of ondernemen. Je bereidt je daarnaast voor op het ontwikkelen van een innovatief beroepsproduct, waarbij je je richt op het beleidsterrein van organisatie of het ontwikkelen van bewegingsprogramma’s:

Optie 1 (ontwerp): Optie 2 (advies):  
Je ontwikkelt, implementeert en evalueert op basis van gedegen onderzoek een innovatief sport- of beweegproduct, -methode of een -programma voor een (sport)organisatie.  Je doet, op basis van een gedegen analyse en (markt)onderzoek, aanbevelingen voor de ontwikkeling van de strategie en/of het beleid van een organisatie. Deze aanbevelingen hebben (onder meer) betrekking op de (door)ontwikkeling van een innovatief sport- en beweegaanbod.

Als je je diploma hebt behaald, mag je jezelf Bachelor of Arts noemen.