Studenten CALO

Toelating

Een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie volgen. Lees waar je verder aan moet voldoen.

Toelatingseisen per vooropleiding en profiel

Aanbevolen vakken

Omdat je tijdens de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie vakken zult volgen op het gebied van anatomie en fysiologie is het handig dat je kennis hebt van biologie, bijvoorbeeld door voor het profiel Natuur en Gezondheid te kiezen.

Past Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie bij jou?

  • Kun je je inleven en pas je zelfreflectie toe?
  • Ben je sociaal en houd je van samenwerken?
  • Begrijp je mensen die ‘anders’ zijn dan jij?
  • Heb je affiniteit met bewegen? 
  • Ben je goed in observeren?
  • Kun je anderen motiveren en stimuleren?
  • Kun je feedback geven en ontvangen?

Kun jij de meeste vragen beantwoorden met ‘ja’? Dan is de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie misschien wel de juiste studie voor jou. 

Numerus fixus: vroeg aanmelden!

De opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie werkt met een numerus fixus (beperkte toelating). In totaal is er maximaal plaats voor 120 nieuwe studenten in de propedeutische fase. Je moet je uiterlijk voor 15 januari 2020 via Studielink aanmelden voor deze opleiding om in aanmerking te komen voor de selectieprocedure en toelating tot Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie in september 2020.

In de propedeutische fase van de Calo zitten de studenten van de opleidingen Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en van de opleiding Sportkunde in gemengde groepen. Ook tijdens het bewegingsassessement worden de kandidaten van alle drie de opleidingen gezamenlijk en op dezelfde manier beoordeeld. Je mag je voor meer dan 1 opleiding aanmelden binnen de afdeling Calo. Deelname aan het bewegingsassessement is slechts één keer per studiejaar mogelijk.

Selectieprocedure

Als je je uiterlijk voor 15 januari 2020 aanmeldt, dan dien je je via een link aan te melden voor een selectiedag tussen 17 januari en 12 februari 2020 om een deel van de decentrale selectieprocedure te doorlopen. Je ontvangt daarnaast tussen 16 januari en 21 januari 2020 een uitnodiging voor een bewegingsassessment dat plaatsvindt tussen 27 en 31 januari 2020. Daarnaast onderga je nog een sportmedische keuring en lever je het bewijs ervan voor 1 maart 2020 in. Hiervoor maak je zelf een afspraak. Na afloop van de procedure wordt bekend wie van de aanmelders zich kunnen inschrijven voor de start van de opleiding per september 2020.

Ben je in de periode van januari 2020 tot september 2020 (op stage) in het buitenland, neem dan voor 1 december 2019 contact op met eh.jansen@windesheim.nl. Indien er meer dan drie kandidaten zijn, die in het buitenland verblijven tijdens de week van de bewegingsassessments, organiseren we een keuringsmogelijkheid in de tweede/derde week van december 2019.

Lees meer over numerus fixus

Vrijstellingen

Oefentherapie: rollen over de vloerStudenten met een bepaalde vooropleiding (zoals een propedeuse van een hbo- of wo-opleiding of verwante Associate degree) kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de hbo-bacheloropleiding. Onder voorwaarden kun je een verkort studietraject volgen. De aanvraagprocedure à € 300,- (is er reeds betaald en je wordt niet ingeloot, krijg je dit teruggestort) kun je na het toelatingsproces per e-mail opvragen bij Ellie Jansen: eh.jansen@windesheim.nl  

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, voldoe je aan de toelatingsprocedure, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er aanvullende toetsen speciaal voor deze studie.

Regel dit op tijd, in verband met de toelatingsprocedure voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Dan ben je in principe toelaatbaar.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma