Studenten CALO

Studenten aan het woord

Derdejaars Leonie en Anke kozen ooit voor Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie? Wat vinden zij van de docenten en hun medestudenten?

Leonie, derdejaars: ‘Mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging krijgen’

‘Ik heb voor PMT-BA gekozen, omdat ik na een tweede studie graag terug wilde keren naar mijn ‘roots’: de sport. Na een opleiding op het vlak van sport en bewegen bij CIOS volgde ik een managementopleiding, want ik wilde graag mensen ondersteunen. Toen ik via een oud-student van PMT-BA hoorde, wist ik het meteen: dit wilde ik ook doen. Nu, in het derde jaar, weet ik zeker dat ik de juiste studie heb gekozen. Het is een eer om door middel van bewegen mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te krijgen. Door verschillende thema’s maak je kennis met diverse doelgroepen en werkvelden en hierdoor word je breed opgeleid.

Studente Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie Leonie HalmanOmdat de wereld en daardoor het werkveld van de PMT’er verandert, hebben we in de les Vaardigheden Training & Therapie een aantal vluchtelingen ontvangen uit Syrië. In verband met mijn stage was ik ook al eens langs geweest op een azc-locatie. De persoonlijke verhalen over het land van herkomst en de lange weg naar Nederland hebben mij enorm geïnspireerd en ik ben van mening dat dit straks een grote, toekomstige doelgroep van PMT’ers gaat worden waarvoor we veel kunnen betekenen.’

Lees meer over deze bijzondere PMT-les

Anke, derdejaars: ‘Sta vooral open voor nieuwe ervaringen!’

Studente Psychomotorische Therapie Anke van der Straten‘Tijdens een bijeenkomst werd er met zo veel passie over het vak PMT verteld dat mijn enthousiasme onmiddellijk groeide. Het eerste jaar was lichamelijk wel pittig. Ik volleybalde ‘slechts’ twee keer per week. Maar ook al sport je iets minder, dan denk ik dat je het eerste Calo-jaar prima aankunt, want het is een leerzaam jaar waarin je veel mensen ontmoet die je ondersteunen. Ik heb nog steeds contact met propedeusestudenten die zich nu richten op lichamelijke opvoeding of sportkunde. Maar ook het contact met docenten is goed: ze zien ons als toekomstige collega’s, niet alleen als studenten!

Een minor kiezen vond ik geweldig: ik koos zelf waarheen ik wilde, waarom en wat ik wilde leren. Het werd Denemarken! Je ervaart hoe PMT in een ander land wordt ingezet en neemt dit vervolgens mee in je ‘rugzak’. PMT is een geweldig vak en je leert veel over jezelf. Als je inziet wat je er allemaal mee kunt bereiken, zul je de studie met plezier doorlopen. Sta vooral open voor nieuwe ervaringen! Je moet zelf steeds meer initiatief nemen, dus wees niet bang om fouten te maken, daar leer je van!’