Studenten CALO

Oud-student aan het woord

Oud-student Masja werkt met gehandicapten. Hoe heeft de opleiding haar voorbereid op het vakgebied waarin ze is terechtgekomen?

‘Gedurende de opleiding heb ik veel geleerd’

Oud-student Masja Meurs‘Ik werk bij Zozijn als psychomotorisch therapeut en geef psychomotorische therapie aan mensen met een licht verstandelijke beperking van jong tot oud: een functie die veel diversiteit biedt. Wat mij aanspreekt aan deze doelgroep is dat de hulpvragen heel verschillend zijn. Het ene moment ben je bezig met het leren reguleren van agressie en het volgende moment probeer ik iemand te helpen bij het vergroten van zijn assertiviteit.

Vanuit de hulpvraag die bij mij wordt neergelegd, voer ik een intakegesprek, stel ik doelen op en maak ik een PMT­-behandelplan. Het is interessant om te zien hoe de meeste cliënten gedurende de behandeling steeds meer doelen behalen. Daarbij is het belangrijk dat je blijft observeren en evalueren. Ik merk dat ik steeds meer ervaring en vertrouwen krijg in mijn werk. Ook leer ik in de praktijk bij op organisatorisch en beleidsmatig vlak.’