Lichamelijke opvoeding

Studenten aan het woord

Waarom hebben Femke en Mark voor de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding gekozen? Hoe ervaren zij de studie tot nu toe, wat is hun droom?

Femke, tweedejaars: ‘In overleg is heel veel mogelijk’

Student Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding Femke‘Ik ben Femke en zit in het tweede jaar. De eerste dag op de Calo voelde direct als thuiskomen. Het contact met medestudenten en docenten is ontzettend goed en in overleg is heel veel mogelijk. Als jij laat zien dat je graag wilt leren, hebben docenten veel voor jou over.

Tijdens de opleiding leer je wat je als lesgever belangrijk vindt en dit kun je oefenen in de lessen op je stage. Ik vind het contact tussen de kinderen en mij als lesgever enorm belangrijk en zie het als een uitdaging om alle kinderen mee te krijgen en te enthousiasmeren. Op mijn stageplek heb ik een jongetje dat het moeilijk vindt een hele les mee te doen, omdat hij zijn concentratie verliest of ruzie krijgt. Toen het laatst wel lukte om de hele les te volgen, stonden we samen te springen van blijdschap! Na deze les ben ik dan trots op hem, maar ook wel op mijzelf, omdat het toch gelukt is!

Ik ben blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Lesgeven is mijn ding en dat ik dit kan combineren met mijn passie voor bewegen, dat is helemaal top natuurlijk!’

Mark, derdejaars: ‘Wat je leert, kun je direct toepassen’

Student Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding Mark ‘Ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik altijd al het idee had dat ik later iets met sport en kinderen wilde doen. Daarom ben ik nog altijd blij dat ik voor de Calo heb gekozen. Er hangt een prettige sfeer en Calostudenten zijn open en sociaal. Je vindt velen van ons dan ook met regelmaat in het sportcafé, om gezamenlijk opdrachten te maken of gezellig wat te drinken.

Het mooie aan de opleiding is dat je vanaf het begin veel stage loopt. De theorie die je op school opdoet, bereidt je hier goed op voor. Datgene wat je leert, kun je direct toepassen en gebruiken binnen je stages. Je wordt echt opgeleid tot een professional in het lesgeven.

Uiteindelijk volg ik de opleiding om straks voor de klas te staan, dit kan in het basis-, het voortgezet of het speciaal onderwijs, maar ook op het mbo of zelfs het hbo. Je hebt dus veel mogelijkheden! Het mooie aan lesgeven is dat je jouw kennis en vaardigheden gebruikt om leerlingen te helpen met hun beweegproblemen. Niets is zo motiverend om leerlingen iets te zien doen met jouw tips, waarna bepaalde dingen (veel) beter lukken.’