Lichamelijke opvoeding

Oud-student aan het woord

Wil je weten hoe een oud-student terugblikt op de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding: was het de juiste keuze? Michiel vertelt.

‘Ik heb een passie voor bewegen’

Michiel Kruiswijk‘Na mijn afstudeerstage ben ik binnen de overkoepelende organisatie Landstede op het Carolus Clusius College gaan werken. Vandaag begin ik mijn werkdag met een vmbo-brugklas. Ik wil de leerlingen leren om elkaar veilig te vangen. Vertrouwen is daarbij belangrijk. Hieraan besteed ik extra aandacht. Dan volgt een blokuur van havo 5-leerlingen. Ze volgen een oriëntatieprogramma. Binnen dit programma geef ik handbal. Ik ga dieper in op de stof dan voorgaande leerjaren. Twee leerlingen spelen op hoog niveau handbal. Om ook hen uit te dagen, helpen ze mij met het vormgeven van de lessen die ik op deze dag geef.

Het laatste uur geef ik les aan klas vwo 6, een BSM-klas (Bewegen, Sport en Maatschappij). Over drie weken ga ik met deze klas op survival. De leerlingen moeten zelf voor eten en een slaapplek zorgen. Ook moeten ze navigeren naar het kamp. Ik heb een passie voor bewegen en met mijn collega’s werk ik er op allerlei manieren aan om leerlingen beter te laten bewegen. Kortom, een geweldige baan, want wat is er mooier je passie en kennis over te dragen!’