Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Sjiera de Vries, lector

  • Lectoraat Sociale Innovatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Dr. Sjiera de Vries

Sinds 2011 is dr. Sjiera de Vries lector Sociale Innovatie bij Windesheim. Als lector doet ze met haar team onderzoek naar innovatieve manieren om te komen tot optimale personeelsvoorziening en optimale benutting van kwaliteiten van medewerkers.

Volg Sjiera op LinkedIn(opent in nieuw tabblad) Volg Sjiera op Twitter(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Binnen het lectoraat Sociale Innovatie legt Sjiera de Vries de onderzoeksfocus op sociale innovaties die gericht zijn op het beter benutten van de verscheidenheid aan competenties van alle mensen, om zo te komen tot betere bedrijfsprestaties en optimale ontplooiing van medewerkers. Zij werkt hierbij nauw samen met de beroepspraktijk en het onderwijs, en met onderzoekers van verschillende hogescholen, universiteiten en kennisinstellingen.

Opleiding

Sjiera de Vries studeerde Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in de psychologie bij de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over het samenwerken in multiculturele teams.

Onderzoekservaring

Na haar studie werkte Sjiera de Vries onder andere als senior onderzoeker en als adviseur bij TNO. Daarna als lector Multicultureel Vakmanschap en Diversiteit bij de Politieacademie.

Lees meer over het lectoraat Sociale Innovatie