Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Nico Drok, lector

  • Lectoraat Media & Civil Society
Banner image

Dr. Nico Drok is sinds 2009 verbonden aan hogeschool Windesheim als lector Media & Civil Society. Hij is meer dan 35 jaar werkzaam in het journalistiek onderwijs. 

Volg Nico op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

Zijn belangrijkste onderzoeksthema’s zijn civiele journalistiek, journalistiek onderwijs in (inter)nationaal perspectief en het nieuwsmediagebruik van jongeren. 

Opleiding

Drok studeerde Sociologische economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 promoveerde hij bij de Radboud Universiteit in Nijmegen op zijn proefschrift Perspectief voor Publiek en Professie: de waarde van civiele journalistiek in het netwerkmodel.

Onderzoekservaring

Van 1996 tot 2004 werkte Nico Drok als docent-onderzoeker bij de School of Media. Sinds 2004 is hij hoofddocent Onderzoek en Onderwijsontwikkeling bij de VU en Windesheim. In juli 2019 is hij tot vicevoorzitter van de World Journalism Education Council (wjec.net) gekozen. Daarnaast is hij president van de European Journalism Training Association (ejta.eu), een internationaal samenwerkingsverband van zeventig faculteiten voor journalistiek onderwijs in dertig Europese landen.

Lees meer over het lectoraat Media & Civial Society

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Op 6 oktober 2022 is Nico Drok benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Kampen, Sander de Rouwe. Dit gebeurde tijdens een congres ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de opleiding Journalistiek op Windesheim. 

Lees meer over de benoeming