Meisje voor een scrumbord

Teachers College Academy

Wil jij weten wat Teachers College Academy voor jouw organisatie kan betekenen?

De samenleving verandert snel en heeft innovatieve en creatieve mensen nodig. Het onderwijs speelt hier steeds meer op in, om leerlingen goed voor te bereiden op die snel veranderende samenleving. Naast het bijbrengen van basiskennis en basisvaardigheden (bijvoorbeeld in taal en rekenen) zijn 21ste eeuwse vaardigheden en persoonsvorming van leerlingen veel belangrijker geworden. Maar hoe werk je daar aan als leerkracht/school? Wat betekent dat voor hoe je met leerlingen omgaat (pedagogiek)? Wat betekent dat voor de leerdoelen, leeromgeving, de leermiddelen, de toetsing en jouw rollen als leerkracht (didactiek)?

Wij zijn jouw partner

Ben je op zoek naar expertise en/of samenwerking rond deze thema’s? Dan zijn wij, de Teachers College Academy, de partner die je zoekt. Omdat wij innovatieve leerkrachten opleiden voor primair- en voortgezet onderwijs ontwikkelen we expertise over deze thema’s. In de Teachers College Academy ontwikkelen we nieuwe kennis en praktijken met lerarenopleiders, studenten, leerkrachten van (stage)scholen, schoolleiders en inhoudelijke experts.Student Teachers College bij schoolbord

Kernthema's

Momenteel zijn onze kernthema's:

Creativiteit:

Hoe ontwikkel je creativiteit bij jonge mensen? Hoe stel je ontwikkeling vast en hoe waardeer (toets) je die?

Lees meer over meten van creativiteit

Didactische innovaties:

Wat is effectief en haalbaar gepersonaliseerd onderwijs? Hoe ziet effectieve zelfsturing eruit? Hoe werk je aan executieve functies van leerlingen/studenten? We ondersteunen de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen en didactische vernieuwingen zoals 10-14 onderwijs.

Lees meer over didactische innovaties

Persoonsvorming:

Wat is persoonsvorming precies? Hoe werk je daar aan als leerkracht/opleider? Hoe stel je de ontwikkelingen vast en hoe waardeer (toets) je die?

Lees meer over persoonsvorming

Kernteam Teachers College Academy

Dr. Ton Zondervan, coördinator (aaw.zondervan@windesheim.nl)
Dr. Jeroen Lutters, verantwoordelijk  lector kunst en cultuur educatie, ArtEZ en Windesheim