Inschrijven en aanmelden

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

  • Wil jij je aanmelden voor een voltijdopleiding (bachelor of associate degree)? Kijk dan op deze pagina bij de kop ‘voor wanneer kan ik me aanmelden’.
  • Wil je je aanmelden voor een deeltijdopleiding (bachelor of associate degree), kijk dan op deze pagina bij de kop ‘voor wanneer moet ik me aanmelden’.
  • Wil je je aanmelden voor een masteropleiding? Kijk dan op deze pagina bij de kop ‘voor wanneer moet ik me aanmelden’.
  • Wil je je aanmelden voor een cursus of post-hbo-opleiding? De startdatum staat vermeld bij de informatie over de betreffende cursus of post-hbo-opleiding onder de kop ‘praktische informatie’.

Kan ik ook beginnen in februari?

Bij sommige opleidingen kun je in februari starten. Kijk hier voor een overzicht van de voltijd-, deeltijd- en masteropleidingen.

Tot wanneer kan ik me aanmelden als ik wil starten in februari?

De aanmelddeadline voor februaristart is bij een bacheloropleiding van Windesheim 15 januari. Let op: wil je de Pabo doen? Check dan op tijd of je op basis van je diploma nog een extra toets moet afleggen. Wil je starten met een post-hbo-opleiding, cursus of module? Kijk dan goed op de opleidingspagina wanneer deze van start gaat.

Hoe kom ik aan een bewijs van inschrijving?

Een bewijs van inschrijving kun je altijd aanvragen door te mailen naar studentenadministratie@windesheim.nl. Vermeld daarbij je studentnummer, waarvoor het bewijs bestemd is en waarom je de verklaring nodig hebt. De verklaring wordt dan per post toegestuurd.

Kan ik me aanmelden voor meerdere studies?

Je mag je voor maximaal vier studies aanmelden in Studielink:

  • 4 opleidingen met vrije instroom; of
  • 3 opleidingen met vrije instroom en 1 numerus fixus; of
  • 2 opleidingen met vrije instroom en 2 voor numerus fixux

Kan ik me inschrijven voor een tweede opleiding?

Je kunt voor meerdere opleidingen tegelijk ingeschreven staan, zelfs bij verschillende instellingen. Aanmelden kan via studielink. Houd er rekening mee dat de meeste opleidingen alleen 1 september starten en een beperkt aantal opleidingen tevens 1 februari start. Het kan zijn dat voor je tweede opleiding andere toelatingseisen gelden dan de opleiding waar je al voor ingeschreven staat.

Kan ik elke maand met afstandsleren beginnen?

Afstandsleren is van toepassing op een bacheloropleidingen. Deze opleidingen kennen een vaste begindatum. Kijk voor de mogelijkheden en meer informatie op deze pagina. Hier vind je ook een overzicht met opleidingen die je met afstandsleren kunt volgen.

Ik heb me ingeschreven. Wat gebeurt er daarna?

Als je een opleiding hebt gekozen, dan meld je je via Studielink aan voor die opleiding. Dit heet formeel ‘aanmelden voor inschrijving’. Je hebt hiermee aangegeven dat je de opleiding graag wilt gaan volgen. Je zult aan alle toelatingseisen moeten voldoen, jouw inschrijving definitief maken en jouw collegegeld moeten betalen voordat je wordt ingeschreven en met de opleiding kunt starten. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Ik wil graag een gewaarmerkte kopie van mijn diploma. Hoe kom ik daaraan?

Windesheim kan een gewaarmerkte kopie van je getuigschrift verstrekken als je die nodig hebt bij een (universitaire) vervolgstudie of sollicitatie. Je kunt dit aanvragen door een mail te sturen naar de Gemeenschappelijke Studenten Administratie, studentenadministratie@windesheim.nl of te bellen met 088 - 469 91 20.

Kan ik voor mijn inschrijving alvast de Lerarenbeurs aanvragen?

Via DUO kan je een lerarenbeurs aanvragen die je helpt bij het financieren van een studie. De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni. Kijk voor meer informatie hierover bij DUO.