Coronavirus

Wil je meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus op Windesheim? Hieronder lees je alle informatie.

Vanaf 15 juni meer ruimte voor toetsen op Windesheim

Op 19 mei heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat er onder bepaalde voorwaarden vanaf 15 juni toetsing en praktijkonderwijs mogelijk is in het hbo. Wij kiezen ervoor om juist die toetsen waarvoor geen ander alternatief mogelijk is, vanaf die datum weer op Windesheim te geven. Van je eigen opleiding hoor je meer over hoe en waar jij je toetsen moet maken. 

Algemene maatregelen

We werken en studeren tot de zomervakantie vanuit huis. Dat betekent dat:
o Alle onderwijsactiviteiten in de gebouwen van Windesheim op locatie vervallen.
o We het onderwijs zoveel mogelijk online en op afstand aanbieden. Informatie ontvang je via je opleiding.
o Docenten, onderzoekers en andere medewerkers zoveel mogelijk thuis werken. Besprekingen en vergaderingen zoveel mogelijk online en op afstand plaatsvinden.
o Alle in- en externe evenementen tot de zomervakantie zijn afgelast.
o Studenten zoveel mogelijk thuis studeren en niet naar de locaties van de hogeschool te komen. De gebouwen C en F op de Campus in Zwolle en de Landdrost in Almere blijven open met aangepaste openingstijden (zie verderop in de Q&A). De overige panden in Zwolle en Almere zijn vanaf woensdag 18 maart gesloten.
o Cateringfaciliteiten zijn gesloten.

Q&A

De ontwikkelingen rondom corona gaan snel. Daarbij willen we je zo goed mogelijk informeren. Bekijk in onze Q&A alle meest gestelde vragen voor huidige en aankomende studenten.

Open de Q&A

Wat betekent dit voor onze voorlichtingen?

We gaan online! Dat betekent dat we onze open dag- en avond bij jou thuis houden. Hoe?

Lees hier alles over de online open dag voltijd
Lees hier alles over de online voorlichting deeltijd

Meer weten?

Kijk voor een overzicht van veelgestelde vragen over het coronavirus en het hoger onderwijs op de website van de rijksoverheid. Je kunt het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen als je een vraag hebt over het virus.

Voor vragen over Windesheim kun je ook terecht bij het Serviceplein, 0900 - 8899, WhatsApp: 06-51423256 en info@windesheim.nl

In tijden van corona...

...delen we graag ervaringsverhalen! Studeren en werken doe je bij Windesheim nu volledig online. In deze serie delen studenten en medewerkers hoe zij dit ervaren.

Jaap, docent Sportkunde:

 Via Teams probeer ik contact te houden met de studenten. Niet alleen communiceren, maar ook vragen beantwoorden. Ik wil ze het gevoel geven dat we ze volgen, ze vooral niét vergeten en dat ze er nog steeds bij horen.

Lees hier zijn hele verhaal

Gerrit, afdeling Informatie Voorzieningen en Techniek (IVT)

Ik doe hier nog samen met mijn collega’s ICT ondersteuning op de werkplek en behandelen meldingen die van onze collega’s thuis naar ons doorgezet worden.

Lees hier zijn hele verhaal

 

Meer verhalen lezen zoals deze?

Ga naar alle ervaringsverhalen