Innovatietraineeship
Op zoek naar meer innovatievermogen?
Het innovatietraineeship is bedoeld voor talentvolle en gedreven studenten. Bij het afstuderen koppelen we studenten aan interessante bedrijven en organisaties en zorgen voor een optimale ontwikkeling en begeleiding voor zowel bedrijf als trainee.

Ontdek de toegevoegde waarde
-
-
Voor bedrijven
Je hebt een mkb-onderneming en wilt innoveren, maar het ontbreekt je aan tijd, aandacht of de juiste mensen om hier echt stappen in te maken. Een innovatietrainee kan een uitkomst bieden!
Een innovatietrainee doet onderzoek bij jouw mkb-onderneming. Eerst als afstudeerder (6 maanden) en vervolgens als trainee in dienst van de onderneming (1 jaar). Wij begeleiden de student bij het onderzoek en het toepassen van de resultaten. En zorgen in overleg voor een passend traineeprogramma zodat de trainee (soft)skills ontwikkelt die in het bedrijfsleven van belang zijn (bv. ondernemerschaps-, innovatie- en managementvaardigheden).
Voordelen
- Versterkt het innovatievermogen van je onderneming door relevante kennis van Windesheim en de trainee in huis te halen.
- Bestendig de relatie met Windesheim en krijg structureel toegang tot relevante kennis en high potentials.
- De afstudeerperiode geeft ruimte om te zien of de student binnen jouw bedrijf past. Je kunt volgens het eigen HRM-beleid kandidaten een aanbod doen voor na de stageperiode.
- Het praktijkgerichte onderzoek van de trainee is toegesneden op het vraagstuk in jouw onderneming, waardoor de resultaten van het onderzoek direct bijdragen aan jouw bedrijf.
- Windesheim begeleidt de trainee 1,5 jaar.
Interesse?
Neem contact op met Yolanda Beenen voor regio Zwolle.
- gja.beenen@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad)
- 088 - 4698551(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad) / 06 - 41324519(opent in nieuw tabblad)
Neem contact op met Bram Loog voor regio Almere.
-
Voor studenten
Maak impact tijdens je afstudeerstage en ontwikkel je persoonlijke leiderschap tijdens het innovatietraineeship. Tijdens je afstuderen krijg je extra begeleiding, je werkt aan je hard en soft skills en bouwt aan jouw professionele netwerk. En als extra pluspunt heb je zicht op een baan!
Je start met een afstudeeropdracht bij een mkb-bedrijf (6 maanden). Tijdens deze periode ontwikkel je vaardigheden als ondernemen, innoveren en managen. Dit pas je het gelijk toe in de praktijk.
Als er tijdens het afstuderen een match is, dan krijg je een jaarcontract bij het bedrijf aangeboden. In dit jaar diep je je onderzoek verder uit, implementeer je de resultaten en draai je mee in de dagelijkse werkzaamheden. Zo maak je echt het verschil!
Aanmelden traineeship(opent in nieuw tabblad)
Voordelen
- Extra begeleiding en betrokkenheid van de uitkomsten van jouw afstudeeronderzoek, wat je slagingskans aanzienlijk vergroot.
- Zicht op een baan direct na je afstuderen.
- Verdieping van jouw onderzoeks-, ondernemerschaps- en innovatie skills, en van jouw persoonlijke en professionele kwaliteiten.
- De mogelijkheid om relevante workshops te volgen op hbo+ niveau.
- Een netwerk van mede-trainees en andere bedrijven, waarmee je regelmatig kennis en ervaringen uitwisselt.
Meer informatie
Heb je andere vragen of wil je graag een toelichting? Neem contact op met Mira Benes.
Meer informatie op Sharepoint(opent in nieuw tabblad) (inloggen vereist)
-
Voor bedrijven
Interesse in een traineeship?
Neem contact op met Yolanda Beenen voor regio Zwolle:
gja.beenen@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of 088 - 4698551(opent in nieuw tabblad) / 06 - 41324519(opent in nieuw tabblad).
Neem contact op met Bram Loog voor regio Almere:
b.loog@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of 088 - 4697785(opent in nieuw tabblad).
Neem contact op met Yolanda Beenen(opent in nieuw tabblad) en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.
Verbinding met onze lectoraten
De trainees worden begeleid vanuit onze lectoraten Supply Chain Finance, Energietransitie en Netwerken in een Circulaire Economie. Heb je een vraagstuk op het gebied van digitalisering in de zorg, familiebedrijven, een leven lang leren, nieuwe arbeidsverhoudingen of iets heel anders? Wij kijken graag naar de mogelijkheden om het innovatievraagstuk in jouw bedrijf samen te implementeren.
Een aanpak ontwikkelen voor hoe je energie bespaart én schone energie inzet in de gebouwde omgeving: dé onderzoeksopdracht van onze lector Jeike Wallinga.
Met kennis en inzichten uit onderzoek wil het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven de ondernemende kracht in familiebedrijven versterken.
De kloof overbruggen tussen ICT-innovaties en de structurele inbedding hiervan in de zorg: daar staat het lectoraat onder leiding van Marike Hettinga voor.
In een continu veranderende arbeidsmarkt ben je nooit uitgeleerd en is een leven lang ontwikkelen troef. Lector Menno Vos onderzoekt wat daarvoor nodig is.
Liesbeth Rijsdijk en haar team zijn hét kennisplatform voor duurzaam ondernemen: van hergebruik van grondstoffen tot een stuk minder afval en vervuiling.
Onze arbeidsmarkt staat niet stil én arbeidsverhoudingen veranderen mee. Lector Anneke Goudswaard verbindt duurzaam vakmanschap met een duurzame economie.
Hoe spreid je risico’s en hoe verbeter je de positie van bedrijven in leveranciersketens? Samen met zijn team buigt lector Michiel Steeman zich hierover.