Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Gezondheid en Welzijn

  Banner image
  Home(opent in nieuw tabblad) / Gezondheid en welzijn

  Geef jij de zorg van morgen een gezicht?

  Overweeg jij om te gaan werken in de gezondheidszorg en welzijn? Bij hogeschool Windesheim ondersteunen we je graag bij het updaten van je kennis en het ontwikkelen van je vaardigheden. Zo kun jij straks vol vertrouwen aan de slag in je nieuwe functie. 

  In onze opleidingen focussen we op persoonsgerichte zorg, waarbij niet alleen de aandoening, maar ook de gehele persoon waaraan je zorg verleent centraal staat. Mensen willen in een moeilijke tijd waarin ziekte of beperkingen (opeens) realiteit zijn zelf keuzes maken. Nadat jij een van onze opleidingen hebt afgerond, weet jij hoe je in allerlei complexe situaties zelfstandig de wens van de mensen kunt ondersteunen.

  Wil jij je mogelijkheden bij hogeschool Windesheim rustig nalezen? Download dan onze brochure! 

  Gedurende het jaar organiseren we (online) open avonden. Tijdens deze voorlichtingsmomenten kun je opleidingspresentaties volgen en al je vragen stellen aan onze docenten. 

  Met elke student en deelnemer stellen we een leerplan op. Maar we kunnen ook voor meerdere mensen in één organisatie incompanytrajecten ontwikkelen. Zelfs volledig op maat gemaakt. 

  Welke studie past bij jou?

  Ben jij een zij-instromer of een herintreder in de zorg en welzijn? Dan is de kans aanwezig dat je nog niet aan de juiste voorwaarden voldoet om meteen van start te gaan. Daarom kan Windesheim je helpen om een goede zorgprofessional te worden die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? We zetten het voor je op een rijtje.

  Opleidingsvormen

  Een bacheloropleiding is een vierjarige hbo-opleiding. Met een mbo 4-, een havo- of vwo-diploma ben je, vaak in combinatie met werkervaring en/of een relevante werkplek, toelaatbaar. De kennis die je opdoet tijdens je studie, kun je direct toepassen in je eigen praktijk. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van onze docenten. 

  Bekijk alle bacheloropleidingen op het gebied van gezondheid en welzijn

  Een Associate degree (Ad) is een relatief nieuwe studievorm. Een Ad is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs en zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in. Kenmerkend voor een Ad is dat je wordt opgeleid voor een specifiek beroep. Na 2 jaar ontvang je een officieel erkende graad: de Associate degree. Je kunt na het behalen van je diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren voor een hbo-bachelor. 

  Bekijk alle Ad's op het gebied van gezondheid en welzijn

  Een hbo-masteropleiding is een praktijkgerichte master. Je ontdekt hoe je beleidsvraagstukken kunt oppakken en hoe je innovaties kunt doorvoeren. Met een bachelordiploma ben je in de meeste gevallen toelaatbaar. De kennis die jij opdoet tijdens je studie, kun je direct toepassen in je eigen praktijk. 

  Bekijk de masters op het gebied van gezondheid en welzijn

  Wil jij je kennis opfrissen of je verder verdiepen in jouw vakgebied? Kies dan voor een van de cursussen. Een cursus is een kortdurende studie die over het algemeen één onderwerp behandelt. Je kunt bij ons kiezen uit een groot aanbod van cursussen. Bijvoorbeeld op het gebied van management, coaching, gezondheid en welzijn, sport, onderwijs of techniek en ICT. Al onze cursussen dragen bij aan de professionalisering van je werk en zijn daarmee sterk praktijkgericht.

  Bekijk alle cursussen op het gebied van gezondheid en welzijn

  Wil jij (nog) niet een gehele deeltijdbachelor of -Ad-opleiding volgen, maar wil je wel jouw kennis verbreden? Volg dan een losse module. De meeste deeltijdopleidingen van Windesheim zijn modulair opgebouwd. Dit betekent dat jij je ook alleen kunt verdiepen in dat onderdeel waar je voor jouw ontwikkeling of organisatie de meeste winst kunt behalen. Een module is opzichzelfstaand en behandelt vaak een duidelijk afgebakend onderwerp. In veel gevallen schuif je voor de lessen aan bij een bestaande groep (deeltijd)studenten die de module volgen als onderdeel van de hele opleiding. De lengte kan variëren: van een paar dagdelen tot een heel cursusjaar, waarin je met tussenpozen colleges volgt. Wil je na het volgen van een module doorstuderen voor een volledige graad? Dan is dat mogelijk.

  Bekijk alle modules op het gebied van gezondheid en welzijn

  Vragen over onze opleidingen?

  Stel ze aan Windesheim Informatie Centrum
  We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur