Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

'Harculo geeft energie'

  • 23 januari 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Harculo geeft energie

De toekomst van Harculo hoe ziet die eruit? Studenten van de internationale minor Future Cities hebben, in opdracht van de terreineigenaar Engie, plannen ontwikkelt voor de toekomst voor de voormalige energiecentrale.

Over Harculo

Harculo ligt in Zwolle-Zuid en was vroeger de locatie voor de IJsselcentrale. De centrale is gebouwd in 1955 en heeft tot 60 jaar later, in 2015, heeft de centrale elektriciteit opgewekt. De IJsselcentrale ging vorig jaar tegen de vlakte, maar op het complex staat nog een aantal overgebleven gebouwen. Naast een paar bovengebleven gebouwen, is het terrein leeg. Maar, daar gaat in de toekomst verandering in komen.

Harculo in 2050

Terreineigenaar Engie heeft als doel om van Harculo een stadswijk te maken die zowel letterlijk als figuurlijk energie oplevert. Om dit doel in 2050 te bereiken, hebben verschillende organisaties toekomstscenario’s ontwikkelt voor de herbestemming van Harculo. Zo kwam ook de vraag terecht bij de studenten van de minor Future Cities van hogeschool Windesheim, om na te denken over de toekomst van Harculo. Om de slogan ‘Harculo geeft energie’ waar te kunnen maken, hebben de studenten rekening moeten houden met drie thema’s: energietransities, klimaatverandering en bevolkingsgroei.

Op basis van deze drie thema's hebben studenten een toekomstscenario ontwikkeld. Het beste idee kwam van Istvan Bartha, Khalid Omar Mohamed, Josafath Heuer, Bjorn Dijkveld Stol en Patrick Veenstra. Bekijk de video om meer te weten te komen over het winnende idee vanuit de minor Future Cities:
 

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoerder

Wat zoek je?

Direct naar

Events Windesheim Informatiecentrum

Laatste nieuws

Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024