Student die aan het bellen is

Goedkeuring voor Ad-opleiding E-commerce

03 oktober 2019

Op 2 oktober beoordeelde de NVAO de nieuwe Associate degree opleiding E-commerce. De 2-jarige hbo-opleiding werd positief beoordeeld; Windesheim wil februari 2020 starten met de opleiding.

Complimenten

Het panel van de NVAO gaf haar complimenten over de goed doordachte opleiding, de mix tussen theorie en praktijk, de goede aansluiting bij de instroom en de behoeften van het werkveld.

Groeiende sector

E-commerce is de snelst groeiende bedrijfstak: 27% van alle aankopen gebeurt inmiddels online. De sector groeit zo snel dat de arbeidsmarkt het niet kan bijbenen. De nieuwe Ad-opleiding van Windesheim is een antwoord op het tekort aan breed opgeleide E-commerce medewerkers op hbo-niveau.

Ontwikkeld met het werkveld

De leeruitkomsten van de opleiding zijn gebaseerd op het beroeps -en opleidingsprofiel van Thuiswinkel. Deze branchevereniging had onlangs tijdens het event Shopping Today al lovende woorden voor de nieuwe opleiding. ‘Hoewel de opleiding nog in opbouw is, staat het fundament al als een huis’, zo oordeelde de commissie. 

Topcentrum e-commerce

De regio Zwolle is een van de regio’s in Nederland met veel e-commerce bedrijven die zowel nationaal als internationaal actief zijn. Ruim 40 E-commerce bedrijven hebben zich samen met onderwijsinstellingen en overheden in de regio verenigd in het Topcentrum E-commerce.