Student die aan het bellen is

Platform Zwolle IT City gaat voor Zwolle als dé IT-hoofdstad van Nederland

11 januari 2019

Zwolle heeft de ambitie om IT-hoofdstad van Nederland te worden. Vandaag is de lancering van het platform Zwolle IT City bij hogeschool Windesheim.

Energieke IT-organisaties, innovatieve projecten en rechtdoorzee specialisten, de grootste HBO-ICT-opleiding van Nederland, een prachtige binnenstad en een sterke economische groeiregio; Zwolle heeft alles in huis om IT-hoofdstad van Nederland te worden, stellen de oprichters van het platform Zwolle IT City.

Studenten binden aan de regio

Zwolle IT City is een uniek samenwerkingsverband tussen (momenteel acht) Zwolse IT-organisaties. Eén van de belangrijkste activiteiten is een online platform dat IT-professionals op de hoogte houdt van de mogelijkheden die Zwolle IT’ers biedt; een heerlijke plek om te wonen en te werken, een heerlijke plek om te leven. “De ICT-opleiding van Windesheim is de grootste van Nederland”, zegt Johanna Hutte namens Zwolle IT City. “We zien graag dat meer studenten in deze regio blijven na hun opleiding. Nu kiezen ze nog vaak voor een carrière in de Randstad. Dat is jammer, want Zwolle heeft veel te bieden. Het woon-, werk- en leefklimaat is hier heel goed.”

Overzicht van banen en stages

Logo Zwolle IT City

Op vrijdag 11 januari lanceert wethouder René de Heer het platform tijdens een bijeenkomst bij Windesheim. Met dit platform gaan de IT-bedrijven en de opleiding HBO-ICT van Windesheim de strijd aan om IT-hoofdstad van Nederland te worden. Vanaf 11 januari vind je op www.zwolleitcity.nl alles op het gebied van Zwolle & IT, gebundeld op één plek. Kom erachter welke IT-organisaties er allemaal in Zwolle zijn, vind je droombaan op IT-gebied, kijk welke IT-events je de komende tijd kunt verwachten en welke interessante afstudeeropdrachten er zijn.

Lees ook het verhaal over Zwolle IT City in de Stentor