Student die aan het bellen is

Minister Van Engelshoven bezoekt lerarenopleidingen Windesheim

28 februari 2019

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven brengt maandag 4 maart een bezoek aan hogeschool Windesheim.

Het bezoek van de minister staat in het teken van de lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs en het Teachers College. Beide opleidingen onderscheiden zich met hun flexibiliteit en de persoonlijke leerroute voor hun studenten.

Technisch beroepsonderwijs

De lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs leidt studenten op tot techniekdocent in het vmbo en mbo. De flexibiliteit in de opleiding is groot: zo bepalen studenten zelf hoe zij zich de vereiste bekwaamheden eigen maken. Omdat de vraag naar technisch opgeleide mensen groot is, zijn er meer (hybride) docenten nodig. Windesheim werkt nauw samen met het onderwijsveld en het technisch bedrijfsleven bij het opleiden van studenten en het professionaliseren van werknemers uit de techniekbranche. Uit de praktijk blijkt dat veel beroepsexperts geïnteresseerd zijn om naast hun baan een dag of dagdeel in het onderwijs te werken, maar niet zitten te wachten op een meerjarige opleiding. Hierover wil de opleiding graag met de minister in gesprek.

Teachers College

Het Teachers College van Windesheim is een kleinschalige lerarenopleiding die zich richt op ambitieuze, onderzoekende studenten. Je kunt leraar basisonderwijs worden, leraar in het voortgezet onderwijs, of beide. In de eerste fase van de opleiding werken studenten aan hun eigen persoonlijkheid en ontdekken ze wat voor type leraar ze willen worden. Daarna specialiseren ze zich. Het Teachers College sluit goed aan bij het recente advies van de Onderwijsraad: “Ruim baan voor leraren”. Iedere leraar moet volgens de Onderwijsraad dezelfde basisopleiding krijgen. De keuze voor een leeftijdsgroep of een vak komt daarna.

Meer weten over het bezoek van minister Van Engelshoven? Neem dan contact op met de Newsroom via newsroom@windesheim.nl of tel. 088-4698187.