Studenten voor X

Mbo- en hbo-studenten werken samen aan bouwkundig model

01 februari 2019

Deze hele week waren mbo-studenten van Deltion bij Windesheim om te werken aan een bouwkundig project. Ze werden begeleid door hbo-studenten.

De studenten werkten met een BIM-model (digitaal programma waarbij je in de bouw beter met elkaar kunt samenwerken) aan een opdracht voor een bouwbedrijf.

Studenten Julian en NielsDerdejaars mbo-studenten Julian (links) en Niels (rechts) presenteren vanmiddag op Windesheim de resultaten van een project dat ze samen met Windesheimstudenten hebben uitgevoerd. “We hebben een bouwkundig model opgeleverd. Daarvoor waren duidelijke afspraken en een taakverdeling nodig. Zo kwamen we tot steeds betere resultaten.
We moesten van alles uitzoeken. Bijvoorbeeld de ruimtenummers, de aanwezige ventilatiepunten etcetera en dat verwerken in een bouwkundig model.'
De mbo-studenten werkten in groepjes, die werden begeleid door een student van Windesheim. 

Niels overweegt na het mbo een hbo-opleiding te doen. “Dit project hielp mij in de oriëntatie op het hbo. Windesheim is een fijne school, ik voelde me direct op mijn gemak.” Windesheim organiseert het project om de doorstroom van mbo naar hbo te bevorderen.