Student die aan het bellen is

Windesheim ondertekent intentieverklaring VN-verdrag toegankelijk onderwijs

16 december 2019

Hogeschool Windesheim staat al drie jaar op nummer één in de ranglijst van beste hogescholen als het gaat om studeren met een beperking. Vandaag ondertekende Windesheim-bestuurder Inge Grimm een intentieverklaring van de Verenigde Naties (VN).

Daarmee onderstreept de hogeschool het belang van de toegankelijkheid van haar onderwijs voor mensen met een beperking. Grimm: “Iedereen die daar talent voor heeft, willen we de kans geven een hbo-opleiding af te ronden. We vinden het belangrijk inclusief onderwijs ook voor de toekomst te bestendigen. Dat is één van de redenen waarom we het verdrag ondertekenen.”

 

Samen uitdagingen aangaan

 

Met de ondertekening van het VN-verdrag committeert Windesheim zich aan de afspraken die binnen de VN gemaakt zijn over het toegankelijk maken van (maatschappelijke) voorzieningen voor mensen met een beperking. Grimm: “We zien nog altijd uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en passende begeleiding voor iedere Windesheim-student. We treden graag toe tot het netwerk dat verbonden is aan dit verdrag om te leren van anderen, maar ook onze eigen ervaringen en kennis te delen.”

 

Windesheim maakt vanaf nu ook deel uit van de Landelijke Werkgroep VN-verdrag. Waarin vertegenwoordigers van alle meewerkende onderwijsinstellingen samenwerken en ideeën uitwisselen die bijdragen aan het behalen van de geformuleerde doelstellingen binnen de eigen instelling. Deze werkgroep wordt ondersteund door het ECIO (Expertisecentrum Inclusief Onderwijs).

 

 

Digitaal en fysiek toegankelijk

 

Windesheim wil haar hogeschool digitaal en fysiek zo toegankelijk mogelijk maken. Studenten kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van voorleessoftware of begeleiding krijgen van een studentcoach. Daarnaast kunnen studenten terugvallen op andere studenten met een functiebeperking binnen een netwerk. Deze studenten helpen ons bovendien onze faciliteiten verder te verbeteren.