Student die aan het bellen is

GEZOCHT! Adviseurs die hun kennis willen delen en willen deelnemen aan een online enquête

03 december 2019

Familiebedrijven zijn van groot belang in het realiseren van maatschappelijke opgaven van Gelderland. Het LEF is in samenwerking met de provincie Gelderland een onderzoek gestart naar hoe familiebedrijven geadviseerd worden door adviseurs.

De provincie Gelderland heeft in het coalitieakkoord vermeld dat er de komende jaren veel aandacht is voor het realiseren van maatschappelijke opgaven. Dit betekent dat er meer aandacht komt voor duurzaamheid, innovatie en energietransitie. Omdat 70% van alle Gelderlandse bedrijven een familiebedrijf is, hebben familiebedrijven en de families een aanzienlijke rol in het realiseren van deze maatschappelijke opgaven. Via een enquête willen wij onderzoeken of en hoe verschillende typen adviseurs, waaronder accountants, juristen, bedrijfskundige en strategische adviseurs, coaches en familiebedrijven adviseurs, rekening houden met het familiale karakter van een familiebedrijf en hoe ze hiermee omgaan in hun advisering.  

Bent u een adviseur en wilt u uw kennis delen, dan nodigen wij u uit om de enquête in te vullen. We willen zoveel mogelijk inzichten van zoveel mogelijk verschillende personen ontvangen.

De resultaten van het onderzoek moeten leiden tot best practices over de advisering aan familiebedrijven. Door verschillende aanpakken met elkaar te vergelijken willen we leren hoe familiebedrijven in de adviespraktijk zo goed mogelijk kunnen worden ondersteund.

De inzichten uit het onderzoek zullen worden toegelicht tijdens een bijeenkomst, waarbij u tevens de mogelijkheid krijgt om met elkaar in gesprek te gaan om ervaringen te delen. Aan het einde van de vragenlijst kunt u uw gegevens achterlaten om voor deze bijeenkomst een uitnodiging te ontvangen. 

Klik hier voor de vragenlijst.

De vragenlijst hoeft niet in één keer te worden ingevuld. Door opnieuw te klikken op de link, gaat u automatisch verder waar u gebleven was. Invullen van de gehele vragenlijst duurt circa 15 minuten. U kunt het onderzoek invullen tot en met 22 december 2019.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Judith van Helvert.
E. jmc.van.helvert@windesheim.nl 
T. 088 469 7189 

Alvast heel erg bedankt voor uw deelname aan het onderzoek.