Student die aan het bellen is

Geleerde lessen van opschalen van geïntegreerde zorg en eHealth gebundeld

02 april 2019

De eindresultaten van het programma ACT@Scale zijn op 2 april gepresenteerd tijdens de jaarlijkse conferentie over geïntegreerde zorg in San Sebastian, Spanje. Philips Healthcare coördineerde dit programma de afgelopen drie jaar, waarin veertien projecten in zes regio’s samenwerkten om nieuwe vormen van zorg beschikbaar te maken voor de inwoners van deze regio’s.

Het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg heeft met het UMCG Groningen samengewerkt aan het onderdeel van het ACT@Scale-programma in de regio Noord-Nederland.  De doelstelling was om drie geïntegreerde zorg en eHealth programma’s voor meer patiënten beschikbaar te stellen en de programma’s uit te rollen in andere regio’s. De afgelopen drie jaar is onderzoek gedaan naar behandelresultaten en zorgkosten van grote groepen ouderen en mensen met chronische ziekten zoals COPD en hartfalen. Verder is beschreven hoe deze programma’s georganiseerd en bekostigd zijn.  

ACT@Scale Handboek

De eindresultaten van het project zijn gebundeld in het ACT@Scale handboek, met daarin inzichten en aanbevelingen om grootschalige implementatie mogelijk te maken. Het handboek beschrijft de goede voorbeelden en werkwijzen in de zes deelnemende Europese regio's. Deze inzichten en aanbevelingen kunnen worden gebruikt om een grootschalige implementatie mogelijk te maken.

Promotieonderzoek

ActatScale Handboek voorbladDe onderzoeksresultaten maken een belangrijk onderdeel uit van het promotieonderzoek van Sander Holterman vanuit het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg. Hij doet onderzoek naar structurele inbedding en bekostiging van digitale innovaties in de zorg. Dit promotieonderzoek is gestart in maart2018 voor de duur van drie jaar. Er volgen meer artikelen en nieuwe projecten. Hou onze website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

Lees meer over het onderzoek op de onderzoekspagina van ACT@Scale.