Student die aan het bellen is

8 studiekeuzetips van Windesheim

04 april 2019

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Heb je nog geen idee wat je wilt gaan doen na de middelbare school of het mbo? Wij helpen je op weg met deze 8 studiekeuzetips.

1. Volg het stappenplan

We hebben een handig stappenplan voor je: Ontdek, Verzamel, Check. Een handig overzicht met o.a. een studiekeuzetest.

2. Bekijk website + flyer

Op onze website vind je uitgebreide info over de opleidingen. En lees ook de ervaringen van onze studenten. Wil je de info over een opleiding nog eens overzichtelijk terugkijken? Vraag dan een opleidingsflyer aan.

3. Plus/min-lijst afstrepen

Zet alle studiekeuzes nog eens op een rijtje. Maak een plus/min rijtje (wat lijkt je leuk aan de studie en wat lijkt je minder leuk aan de studie). En ga afstrepen.

4. Kom Meelopen of Proefstuderen

Dit is de laatste periode waarin je nog kunt meelopen of proefstuderen.
Kijk snel of je je nog kunt aanmelden.

 

5. Volg Windesheim via social media

Je kunt onze studenten volgen via social media. Op Snapchat laten studenten twee keer per week zien hoe een opleiding er uit ziet. En via Instagram blijf je op de hoogte van alles dat speelt op en rond de Campus. Ook zijn er regelmatig Take-Overs. Stel ook vooral vragen via Snapchat en Insta!

6. Dagje meelopen op de werkvloer

Zoek iemand op die al werkt in het vakgebied van de studie(s) die jij misschien wilt gaan doen. Vraag naar zijn of haar ervaringen. Of beter, ga een dagje meelopen op het werk. 

7. Stel je laatste vragen via WhatsApp

Sinds kort is Windesheim ook te bereiken via WhatsApp. Heb je dus een vraag? Dan kan je ‘m via social media stellen, maar ook via WhatsApp. Dit is het nummer: 06-51423256.

8. Studiekeuzetraining

Kom je er echt niet uit? Volg dan een korte studiekeuzetraining. Je krijgt dan begeleiding in het kiezen van een studie. Check: windesheim.nl/studiekeuzebegeleiding.