Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Start onderzoek naar mogelijkheden van interactieve sportzaal

  • 12 september 2018
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Start onderzoek naar mogelijkheden van interactieve sportzaal

Het lectoraat Bewegen, School en Sport van de Calo van Hogeschool Windesheim start met verschillende partners een onderzoek naar de mogelijkheden van een ‘slimme sportzaal’ die prestaties meet en analyseert.

Woensdag 12 september was de officiële kick off van het onderzoeksproject. De slimme sportzaal heeft een interactieve vloer voor volleybal, een speelveld dat beelden kan weergeven en beschikt over druksensoren. Spelers kunnen met een speciaal trainingssysteem interactieve oefeningen doen. Gegevens over gedrag en prestaties van individuele spelers of van een team zijn direct beschikbaar. Op basis daarvan kunnen oefeningen of spelvormen direct worden aangepast. Tijdens het onderzoek worden verschillende spelvormen en trainingsmethoden ontwikkeld en telkens geëvalueerd. Dit wordt gedaan bij (jeugd)volleybalteams die op verschillende niveaus spelen in zowel sportclubs als het bewegingsonderwijs.

Internationale publicatie digitale technologie

Het lectoraat Bewegen, School en Sport van de Calo van Hogeschool Windesheim loopt voorop in de ontwikkelingen rondom digitale technologie binnen het bewegingsonderwijs en sport. Zo bracht het lectoraat voor de zomer een boek(opent in nieuw tabblad) uit over digitalisering in het bewegingsonderwijs. Het boek getiteld ‘Digital Technology in Physical Education: Global Perspectives’ bevat interessante bijdragen over digitale technologie van onderzoekers uit verschillende delen van de wereld en bevat ook hoofdstukken over digitale innovaties die zijn ontwikkeld binnen het lectoraat van de Calo.

Het onderzoek

Het onderzoek is een van de vier onderzoeken die ZonMw in maart 2018 honoreerde met een subsidie binnen het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. Het onderzoek Smart Sports Exercises wordt uitgevoerd door Universiteit Twente in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Sportservice Veenendaal, InnoSportLab, Sport en Beweeg! en LedGo.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Koekoek via e-mail jh.koekoek@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).

Delen via: