Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Lectoraat Sociale Innovatie gaat talentbenutting in organisaties onderzoeken

  • 5 oktober 2018
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Lectoraat Sociale Innovatie gaat talentbenutting in organisaties onderzoeken

Het lectoraat Sociale Innovatie krijgt subsidie van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP) om te experimenteren met interventies voor talentbenutting in organisaties en het meten van effecten hiervan.

Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met het trainings- en adviesbureau ‘Rendement door Talent’. De NSvP verstrekt de subsidie in het kader van het stimuleren van vernieuwing op het vakgebied van mens en werk in de vorm van Challenges. De kennis die op het gebied van talentbenutting in organisaties wordt opgedaan, zal medio 2019 gedeeld worden met het werkveld. Het onderzoeksproject met de titel ‘Talentbenutting is Maatwerk’ is één van de 5 projecten die de NSvP ondersteunt met een subsidiebedrag uit de totale subsidiewaarde van € 65.000. Naast Windesheim zijn Stichting Floréo, Universiteit Twente, Gasunie en het Openbaar Ministerie Noord-Holland winnende organisaties. Als criteria voor de winnende initiatieven noemt de NSvP de participatieve benadering en de grote betrokkenheid van medewerkers zelf. Voor meer informatie over de subsidietoekenning raadpleeg de website van de NSvP(opent in nieuw tabblad).

Deelname aan het experimenteren met talentbenuttingsinterventies

Wat levert deelname aan een experiment op voor jouw organisatie? Vertrekpunt is dat je (nog) meer werk wilt maken van het aanwezige talent in je organisatie en open staat voor een coproductie waarbij je samenwerkt met genoemd adviesbureau en de onderzoeksgroep om zo het proces van talentbenutting in jouw organisatie te versterken en te borgen. Deze coproductie vindt plaats gedurende drie maanden in het voorjaar van 2019.

Anders durven denken en doen

De interventies zijn gericht op talentherkenning en proactiviteit bij het benutten van talent en het vergroten van de interactie tussen leidinggevende en medewerker om zo tot concrete afspraken te komen. Anders durven denken en doen is de ‘regel’ van waaruit arbeidsrelaties zich kunnen vernieuwen en talenten kunnen worden benut.

Geïnteresseerd?

Ben je als organisatie geïnteresseerd in deelname aan één van de experimenten? Neem dan contact op met Louis Celant via e-mail lg.celant@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of Willy Veenkamp via wm.veenkamp@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).

Delen via: