Student die aan het bellen is

Lectoraat GGZ en Samenleving organiseert eerste netwerkbijeenkomst Ervaringskennis

08 oktober 2018

Het nieuwe lectoraat GGZ en Samenleving van Hogeschool Windesheim organiseert voor het eerst de netwerkbijeenkomst ervaringskennis op 18 oktober. Spreker is dr. Wouter Kusters, filosoof, taalwetenschapper en publicist.

Hij werd vooral bekend door de boeken waarin hij zijn eigen ervaringen met psychoses en verblijf in psychiatrische inrichtingen op een filosofische manier beschrijft.  Zijn boek Filosofie van de Waanzin is een meesterwerk. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij de verbetering van de afstemming tussen de geestelijke gezondheidszorg en de samenleving.

Het lectoraat GGZ & Samenleving houdt vier keer per jaar een netwerkbijeenkomst. ‘We willen hier maatschappelijke kwesties bespreken die samenhangen met  de veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg. Er is hierbij bijzondere aandacht voor de rol van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.  Ook staan we stil bij tragiek, het niet-maakbare en bij ‘ongemakkelijkheid’.  Bij elke bijeenkomst is een spreker aanwezig die de rol van ervaringskennis vanuit een bepaalde hoek belicht. Vervolgens is er gelegenheid voor gesprek

Deelname

U kunt zich kosteloos aanmelden via Ilse Schuurman (im.schuurman@windesheim.nl).

Locatie

De locatie is op Windesheim, Campus 2-6, Zwolle in gebouw F lokaal F2.40.